24. veljače, 2024.

TKO ŠIRI MRŽNJU?

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 14. siječnja 2020. (Ivana Karačić) – Facebook se u zadnje vrijeme ponovno proslavio blokiranjem sadržaja koji razotkriva zločine i bit totalitarnog jugokomunističkog režima. Ovaj put radi se o blokiranju portala pobijeni.info koji održava Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«, na čelu s vicepostulatorom fra Miljenkom Stojićem. Kada se adresu portala pokuša napisati u neku poruku na Facebooku, odmah stiže upozorenje da se to ne može napraviti jer ta stranica nije u skladu s njihovim Standardima zajednice, odnosno u skladu s neširenjem mržnje na društvenim mrežama. Koliko saznajemo, pokušalo se sve to odblokirati, ali od Facebooka još ni traga ni glasa.

Podsjetimo, jugokomunisti su u Drugom svjetskom ratu i poraću ubili 66 hercegovačkih franjevaca. Do pada jugokomunizma još je 91 franjevac okusio tamnicu na duže ili kraće vrijeme. Trojica su ubijena u tamnici, velik broj njih ostao je trajno narušenog tjelesnog zdravlja. Ostali su, kao i čitav puk, bili proganjani na razne druge načine. Jugokomunisti su, osim ubojstva njezinih profesora, zapalili i zgradu glasovite Franjevačke klasične gimnazije na Širokom Brijegu, rastjerali i pogubili određeni broj njezinih đaka te joj zabranili daljnji rad. Zabranili su također rad Franjevačke bogoslovije u Mostaru.

Govor o spomenutome je za Facebook očito govor mržnje. No, kada Ivo Josipović govori da su fratri na Širokom Brijegu, unatoč nepobitnim suprotnim činjenicama, bili legitiman vojni cilj, onda je to valjda govor ljubavi. Isto je i kada Nenad Stazić za genocid na Bleiburgu rekne da su jugokomunisti to traljavo napravili jer su neki preživjeli. Pridružuje mu se sličnim riječima ovih dana i Krešimir Beljak za jugoslavenski državni terorizam ili ubojstva u inozemstvu. Oni za sve to nisu blokirani. A i za njih i za Facebook bi trebalo, da ne spominjemo druge činjenice, vrijediti ono što naloži Europski parlament u rezoluciji o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe od 19. rujna 2019. kada jasno izjednači komunizam, nacionalsocijalizam i fašizam.


Reagiranja

– Ivica Šola, Tko nas pravi majmunima? Neki izljevi mržnje očito su prihvatljiviji od drugih, pogledajte Beljakov poučak… (pdf)

Subscribe
Notify of

1 Comment
starije
novije
Inline Feedbacks
View all comments
Komuniatickizlocini.net
19. siječnja 2020. 19:31

To je djelo ovlaštenog medija Faktograf.hr koji je potpisao ugovor sa Facebookom da kao navodno vodi računa o lažnim vijestima na FB-u. Apsurd je da ih Facebook još plaća za to! Faktograf čine novinari ekstremno lijeve orijentacije, uglavnom bivši novinari Indexa. Jedan od prvih portala koji su prijavili za tzv. lažne vijesti je bio naš portal komunistički zločini.net koji im je duže vrijeme trn u oku. Poslije su blokirali niz drugih domoljubnih portala i stranica, a vidimo sada su i Vas. Ovo je vrijeme nove cenzure, HR Vlada ne poduzima ništa po tom pitanju, znači da se slažu sa Faktografom!?… Više »

1
0
Would love your thoughts, please comment.x