20. lipnja, 2024.

ŠIROKI BRIJEG: STOPAMA POBIJENIH – VII. SIMPOZIJ

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 14. rujna 2015. (Vicepostulatura) – U samostanu Hercegovačke franjevačke provincije na Širokom Brijegu u nedjelju, 20. rujna, bit će održan VII. simpozij pod nazivom Stopama pobijenih. Osvjetljavanje je to komunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca te povijesnih okolnosti u kojima se sve dogodilo. Program počinje u 11.00. Priređivač simpozija je vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« na čelu s fra Miljenkom Stojićem.

Najprije slijedi sv. misa koju će predvoditi fra Ivan Landeka, župni vikar u Međugorju. Nakon sv. mise u samostanskoj će dvorani biti održana sljedeća predavanja. Mr. sc. Vladimir Šumanović, povjesničar, govorit će o Obrtanju uloga: Kako su u poslijeratnoj propagandi ubojice lagali o žrtvama. Andrija Vučemil, književnik i uznik, govorit će, pak, na temu Komunistički zločini i ja. Velimir Mabić, član Odjela HNS-a za Drugi svjetski i Domovinski rat, predstavit će rad Odjela i rad povjerenstava po općinama koje Odjel koordinira.

Dosadašnji tijek simpozija i održane radove moguće je pronaći na stranicama portala Vicepostulature pobijeni.info (Događanja + Simpoziji). Ubrzo će tu biti stavljeni i ovi najnoviji radovi.

Priložena datoteka:
Program.doc

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x