20. travnja, 2024.

RAVNATELJICA LAUDATO TV GOSTOVALA NA NAJVEĆOJ KATOLIČKOJ TELEVIZIJSKOJ KUĆI EWTN!

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Irondale, 12. ožujka 205. (A. L. / laudato.hr) – Ksenija Abramović, ravnateljica Laudato TV, drugi put gostovala je na najvećoj svjetskoj katoličkoj TV kući EWTN u SAD-u. U emisiji »Live with Fr. Mitch Pacwa«, producenta Jasona Addingtona, govorila je o Hrvatskoj, djelovanju Crkve u Hrvatskoj po njenim biskupijskim i redovničkim strukturama u raznim sferama društva, obiteljskim i crkvenim vrijednostima koje u Hrvatskoj poštuje sve više mladih katolika, kao i o Domovinskom ratu i žrtvama komunizma, što je, pak, izrazom poštovanja osobito zaintrigiralo domaćina i voditelja emisije. Na pitanje gledatelja u studiju govorila je i o Međugorju kao mjestu velikog duhovnog gibanja i plodova u životima ljudi. Ujedno je predstavila i dugoočekivani projekt Laudato televizije te film »In odium fidei – Iz mržnje prema vjeri«.

»Crkva u Hrvatskoj je neminovan sugovornik svim razinama društva, jer joj pripadaju mnogi stanovnici moje zemlje. Katolička Crkva je sebe cijelim svojim bićem, ljudima i djelovanjem, utkala u opstanak hrvatskog naroda te je sačuvala  identitet hrvatskog čovjeka koji je proživio strašna stradanja tijekom prošlih stoljeća. Hrvate je u povijesnim zatiranjima, jer moja zemlja se nalazi na raskrižju geostrateških puteva, sačuvala vjera u Boga, molitva Majci Božjoj i svecima, krunica«, rekla je Abramovićka istaknuvši kako je Katolička Crkva glas Boga, Krista, navjestiteljica spasenja čovjeka po križu našeg Otkupitelja. »I Crkvi je potreban glasonoša, a to su mediji!«, zaključila je Abramovićka u jednosatnoj emisiji EWTN-a.

U redakciju Laudata stižu pohvalne i zahvalne poruke ljudi koji su gledali emisiju, a žive u SAD-u. Jedna od njih glasi: »Gledao sam EWTN, katolički program, gdje je gost bila gospođa Ksenija Abramović. Moram vam reći da ne znam tko bi bolje predstavio Hrvate i Hrvatsku nego što je to ona učinila. Njezino znanje i ljubav za vjeru i svoju Domovinu bilo je na ponos svakog Hrvata.«

Emisiju je moguće pogledati ovdje.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x