23. srpnja, 2024.

KONTAKT PODATCI ZA DAVANJE UZORAKA KRVI OBITELJI POBIJENIH U KOMUNISTIČKIM MASOVNIM GROBNICAMA

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 8. prosinca 2010. (Vicepostulatura) – Ovih smo dana s Odjela za sudsku medicinu KBC Split dobili obavijest da su odredili kontakt telefone i osobe glede davanja uzoraka krvi obitelji pobijenih u komunističkim masovnim grobnicama tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata. Potrebno je zvati tijekom radnog vremena 8.00 – 16.00 (ponedjeljak – petak) Boju Režić na tel.: (021) 556-672 ili ing. Davorku Sutlović na tel. (021) 556-717. Radi se, naravno, o masovnim grobnicama koje su iskapali Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće, te Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općina Široki Brijeg i Ljubuški.

Pozivamo pučanstvo, ne samo ovih općina, da prijave masovne grobnice za koje znaju i da potaknu osnivanje spomenutog povjerenstva na području svoje općine, ako to već nije urađeno.

Vicepostulatura, na čelu s vicepostulatorom fra Miljenkom Stojićem, i dalje traži posmrtne ostatke pobijenih hercegovačkih franjevaca i sudjeluje u radu povjerenstava svojim iskustvom i podatcima. Ovih je dana preselila na Široki Brijeg koji je središnje žrtvoslovno mjesto Hercegovačke franjevačke provincije. Evo promijenjenih korisnih podataka. Adresa: Kard. Stepinca 14, 88220 Široki Brijeg; tel.: (039) 700-325; faks: (039) 700-326. E-adresa (mostar@pobijeni.info) i portal (www.pobijeni.info), naravno, ostali su isti.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x