23. srpnja, 2024.

ZAŠTO SE DOGODIO BLEIBURG – 65 GODINA POSLIJE

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 12. travnja 2010. (Danijel Ivanković / javno.ba) – Za kojih mjesec dana navršava se 65 godina od holokausta hrvatskog naroda. Punih 65 godina od genocida nad jednim narodom. Kako, zašto, zbog čega…? Tolika pitanja su se kroz povijest sama po sebi nametala pri svakoj pomisli na Bleiburg, na krvavi partizanski, odnosno komunistički čin, no činjenice ukazuju kako je taj zločin imao tri čina.

Prvi je bilo ubijanje razoružanih hrvatskih vojnika i civila – podsjećamo, sve nakon što je završio Drugi svjetski rat. Ponovimo, zločin za koji se nikada nije sudilo! Drugi čin je bio pokušaj neargumentiranog »suđenja« pa se protezala fraza o ubijanju ideoloških neistomišljenika. Taman kao da to nije zločin? Treći čin je možda i najbolniji, jer je vezan za konstantno teroriziranje i dijeljenje građana na komunističku vrhušku i obespravljene ljude u »socijalizmu s ljudskim likom«! A taj čin je nažalost potrajao više od pola stoljeća.

Bojimo se kako nakon trećeg čina imamo i četvrti, a vezan je za posljednjih 20-ak godina, iako je možda bolje o istom ništa ne govoriti! Zašto ne govoriti?
Govor Ivana Fumića
Naime, nekadašnji partizan, komunist i vojni sudac JNA, Ivan Fumić, išao je toliko daleko i izrekao čuvenu laž na račun Rimokatoličke crkve u Hrvata, a koju se nebrojeno puta moglo čuti i u bivšoj totalitarnoj Jugoslaviji kada je zločinački i titoistički režim paušalno optuživao hrvatski narod za genocid, za »kontrarevoluciju« i marksističku izmišljotinu zvanu klero-fašizam«.

Na komemoraciji jasenovačkim žrtvama 20. travnja 2008. Fumić je izrekao svoj sramotni govor temeljen na krivotvorenim povijesnim podatcima, čiji su drugovi vojni suci ispred Vojnog suda JNA u Zagrebu sudjelovali 1991. u političkom montiranom sudskom procesu protiv skupine hrvatskih rodoljuba, i koji su svojim tadašnjim angažmanom za jugoslavensko vojno Tužiteljstvo neizravno podupirali velikosrpsku pobunu u Hrvatskoj.

Dakle, 17 godina kasnije Ivan Fumić izjavljuje: »Žalosno je, ali istinito, da su ustaše imale izdašnu pomoć većeg dijela katoličkog klera koji i danas, kao posljednji bastion, brani taj poredak i uzdiže Bleiburg«, rekao je tada Fumić uz zdušno odobravanje kojih 2.000 okupljenih kod Spomen-područja Jasenovac.

Taj isti Fumić bio je jedan od glavnih sudionika u trećem činu spomenutog zločina, pa ne čudi što on i njemu slični posljednjih godina ove činjenice nazivaju izmišljotinama i negiraju kako su i oni poput Hitlera, ali za razliku od Hitlera ne u ratu, nego nakon završetka rata primjenjivali metodu »plinskih komora«.

Ostatak članka možete pročitati na stranicama portala ili u pdf-u.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x