23. srpnja, 2024.

KOMUNISTI SU MUČKI UBILI 20.000 HRVATA

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Sarajevo, 14. veljače 2011. (Dnevni avaz) – Masovne grobnice u zapadnoj Hercegovini, koje kriju tijela ubijenih Hrvata u godinama nakon Drugog svjetskog rata, najbolji su dokaz zločina ogromnih razmjera koji su počinjeni za vrijeme komunističkog režima. Kaže to u izjavi za Dnevni avaz fra Miljenko Stojić, vicepostulator postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«, književnik i novinar. On se nalazi na čelu komisije koja je u proteklom periodu radila na iskopavanju masovnih grobnica u Širokom Brijegu i Ljubuškom.
Strašne brojke
»Ono što je do sada istraženo ukazuje da se radio o strašnim brojkama. U Širokom Brijegu smo u zadnje dvije godine ustanovili preko stotinu grobnica. Prošle godine smo iskopali jednu masovnu grobnicu u kojoj smo pronašli 28 tijela.

U Ljubuškom imamo četiri velike masovne grobnice. Jednu smo iskopali, u kojoj smo također pronašli 28 tijela. Drugu još kopamo, a do sada smo u njoj pronašli devet tijela. Očekuje nas treća grobnica u Ljubuškom, tačnije kod zgrade Kantonalnog MUP-a, za koju očevici kažu da sadrži više od stotinu tijela«, ističe fra Stojić.

Ostatak članka možete pročitati na portalu Dnevnog avaza ili u pdf-u. Obradu iste teme možete pročitati i na portalu hrsvijet.net, kao i u pdf-u.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x