23. srpnja, 2024.

ODRŽAN PRVI SASTANAK POVJERENSTVA ZA OBILJEŽAVANJE I UREĐIVANJE GROBIŠTA IZ DRUGOG SVJETSKOG RATA I PORAĆA

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Čitluk, 29. svibnja 2012. (citluk.ba) – Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk održalo je danas u prostorijama Općine Čitluk prvi radni sastanak. Općinsko vijeće je na svojoj 30. redovitoj sjednici donijelo Odluku o obilježavanju i uređivanju grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk, dok su na 32. redovitoj sjednici vijećnici na prijedlog načelnika Ive Jerkića imenovali Povjerenstvo, a današnji sastanak je ujedno bio i konstituirajući za navedeno Povjerenstvo.

Konstituirajuću sjednicu Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk sazvao je načelnik Ivo Jerkić koji je i otvorio sjednicu, te pozdravio okupljene. A na sjednici je za predsjednika Povjerenstva izabran Andrija Stojić, dok su za članove Povjerenstva imenovani fra Miljenko Stojić, Rade Stojić, Krešimir Šego, fra Kornelije Kordić, Ivica Šarac, Ilko Prusina, Ivan Stojić, Ivan Sabljić, fra Robert Jolić i Ivan Sivrić.

Članovi Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk u svom radu postupat će sukladno odredbama Odluke o obilježavanju i uređivanju grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk, a za sljedeći sastanak bit će pripremljen prijedlog Pravilnika o radu, prijedlog izgleda obrasca za prijavu, kao i letak. Također do slijedećeg sastanka Povjerenstva potrebno je definirati točnu adresu, broj telefona, kontakt osobu i e-adresu.

Na sastanku je uz navedeno dogovoreno kako će Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk dobiti prostor u sklopu općinske stranice Citluk.ba kako bi javnost na jednom mjestu mogla pratiti aktivnosti Povjerenstva.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x