23. srpnja, 2024.

LJUBUŠAKE OČEKUJU ZANIMLJIVI SADRŽAJI

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Ljubuški, 28. siječnja 2012. (Zorica Volarević / Dnevni list) – Općinsko povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja sastalo se jučer kako bi predložilo Općinskom vijeću kandidate za javna priznanja koja će se uručiti na svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja će se održati u ponedjeljak, 20. veljače, u povodu Dana općine Ljubuški.
Javna priznanja
Povjerenstvo u sastavu načelnik općine Nevenko Barbarić, predsjednik Općinskog vijeća te ujedno i predsjednik povjerenstva Vice Nižić, gvardijan fra Velimir Mandić, Ivo Nuić, Drago Vukojević, Stanko Ćane Primorac i Josip Grbavac za počasnog su građanina predložili obitelj Rašić iz Klobuka. Inače, riječ je o obitelji koja živi u Argentini te je uvelike pomogla u zapošljavanju ljudi s područja ove općine u Južnoj Americi, budući da su vlasnici farme koka nosilica. Kandidat nagrade za životno djelo je obitelj Sadiković, koja se naraštajima bavi prirodnom medicom, odnosno medicinom koja se zasniva na ljekovitom bilju. Godišnja nagrada Općine Ljubuški dodijelit će se Vicepostulaturi postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«, pod čijim se nadzorom vršilo obilježavanje i iskapanje žrtava iz Drugog svjetskog rata i poraća. Ono što slijedi je predlaganje kandidata vijećnicima Općinskog vijeća, koji su svih godina do sada jednoglasno odobravali predložene kandidate. Prema najavi iz Ureda načelnika, sjednica Općinskog vijeća održat će se tradicionalno u veljači, a ove godine će to biti 20. veljače, s početkom u 11.00 u restoranu »Ohio«. Sjednici će prethoditi polaganje vijenaca na Trgu domovinske zahvalnosti u 9.00 te sveta misa u crkvi svete Kate s početkom u 9.30.


Program obilježavanja

Samom svečanom činu obilježavanja Dana općine prethodit će šest dana ispunjenih bogatim sadržajima. Tako će se u ponedjeljak, 13. veljače, održati prezentacija idejnog urbanističko-likovnog rješenja spomenika udovicama Drugog svjetskog rata i poraća, autora Stjepana Skoke, akademskog kipara. Koncert klasične glazbe učenika i studenata općine Ljubuški te svečano proglašenje športaša godine za 2011. bit će upriličeno u utorak, 14. veljače. Istu večer s početkom u 20.00 u gradskoj vijećnici bit će upriličeno predstavljanje zbirke pjesama »Nešto kao… sjećanje« autora Davora Hrstića. Predstavljanje će se održati u organizaciji ljubuške podružnice HKD-a »Napredak«, a o djelu će govoriti prof. Jelena Vujčić i prof. Alfred Petrović.

U srijedu, 15. veljače, Radoslav Dodig će predstaviti projekt »Istraživanje spomenika kulture na trasi autoceste Vc«. Bit će ovo večer kada će biti predstavljen i projekt pod nazivom »Hum i Hercegovina kroz povijest«. Osim Dodiga predstavljači će biti dr. Ivo Lučić, dr. Jasmina Turkalj te dr. Robert Skenderović. Tijekom ovih dana bit će predstavljene još tri knjige, točnije zbirke pjesama »Nemir tišine« i priča za djecu »Pepine čudesne zgode« autora prof. Mate Grbavca te promocija knjige »Iseljeništvo općine Ljubuški«, autora Jure Rupčića, Ante Čuvala, Mate Grbavca, Bože Skoke, Rudia Tomića te Drage Šaravanje.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x