23. srpnja, 2024.

U BIJAKOVIĆIMA EKSHUMIRANI POSMRTNI OSTATCI ŽRTVE IZ 1945.

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 30. srpnja 2018. (brotnjo.info) – U organizaciji Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta Drugog svjetskog rata i poraća u petak su, 27. srpnja, ekshumirani posmrtni ostatci žrtve iz 1945. koji su pronađeni na području Bijakovića. Povjerenstvo, na čelu s pročelnikom Slavenom Markotom, s posebnim je pijetetom pristupilo ekshumaciji, čije je radove vodio arheolog Tino Tomas. Voditelja i ostale sudionike ekshumacije tijekom obavljanja radova posjetili su: vicepostulator postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« fra Miljenko Stojić, načelnik općine Čitluk Marin Radišić, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan i savjetnik načelnika Mate Miletić.

Iz Povjerenstva poručuju kako nažalost na području naše općine ima još mjesta koja skrivaju posmrtne ostatke žrtava iz Drugog svjetskog rata i poraća, te da će se Povjerenstvo nastaviti skrbiti da njihovi posmrtni ostatci, ukoliko ne budu identificirani i rodbina ih ne pokopa nakon ekshumacije, završe u dostojanstvenom ambijentu Groblja mira na Bilima iznad Goranaca.

Ovom prilikom napominjemo da će 18. kolovoza biti održana sv. misa na Groblju mira na Bilima u 12.00 u povodu Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima: komunizma, nacionalsocijalizma i fašizma. Pozivamo sve oni koji mogu da sudjeluju na ovom misnom slavlju koje će inače predvoditi biskup Mile Bogović.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x