23. srpnja, 2024.

ČERIN: PREDSTAVLJANJE KNJIGE APOKALIPTIČNI DANI

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 18. ožujka 2014. (Josipa Vukoja / Vicepostulatura) – U nedjelju, 23. ožujka 2014., nakon pučke sv. mise u 12.00, u Velikoj dvorani dušobrižničkog središta u Čerinu, održat će se predstavljanje knjige »Apokaliptični dani«, autora fra Janka Bubala. Organizatori ovoga događaja su Ogranak Matice hrvatske u Čitluku i Župni ured sv. Stjepana prvomučenika Čerin.

Nakladnici knjige su Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«, Gradsko kulturno središte Vrgorac i Ogranak Matice hrvatske u Čitluku. O knjizi će govoriti: fra Miljenko Stojić, urednik, prof. Krešimir Šego, recenzent, fra Dario Dodig, župnik i prof. Andrija Stojić, predsjednik OMH u Čitluku.

U glazbeno-recitatorskom dijelu programa nastupit će učenici OŠ Čerin i Frama Čerin.

Knjiga Apokaliptični dani govori o fra Jankovom viđenju događaja u Hercegovini i šire koncem i nakon Drugog svjetskog rata. Spominje se i događaja oko ubojstva fra Martina Sopte koji je tada kao profesor boravio u Čerinu, odakle je otišao u pohod bolesniku i više se nije vratio jer su ga komunisti uhitili i ubili.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x