23. srpnja, 2024.

URED VICEPOSTULATURE POSTUPKA MUČENIŠTVA »FRA LEO PETROVIĆ I 65 SUBRAĆE«

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Humac, 2. siječnja 2008. (MIRIAM) – U našem samostanu na Humcu ovih je dana dovršen ured Vicepostulature postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«.

Evo nekoliko korisnih podataka. Adresa: Trg Sv. Ante 1, 88 320 Ljubuški-Humac. Tel.: (039) 832-582. Faks: (039) 832-585. E-pošta: mostar@pobijeni.info. Internet: www.pobijeni.info.

Trenutno je u tijeku istraživanje i prikupljanje građe. Dragocjen je svaki, pa i najmanji podatak. Posebno su dragocjeni još živi svjedoci. Po odredbi Crkve ako su u opasnosti skoro završiti svoj ovozemaljski život, potrebno je najprije zabilježiti njihovo svjedočanstvo a onda se vratiti na prikupljanje građe (podatci o životu i radu pobijene braće, njihovi tiskani spisi, spisi koji nisu objavljeni kao što su dopisi, pisma, dnevnici, rukopisi…, svjedočanstva o njihovoj pogibiji, građa o povijesnom kontekstu i uzrocima pogibije…).

Mole se svi oni koji na bilo koji način mogu pomoći u istraživanju i prikupljanju građe da što prije stupe u doticaj s vicepostulatorom fra Miljenkom Stojićem. Tek nakon dovršenja prikupljanja građe postupak ulazi u sljedeću fazu koja se sastoji od njezinog proučavanja.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x