23. srpnja, 2024.

OBRED UKOPA I MISA ZADUŠNICA ZA ŽRTVE KRIŽNOG PUTA U MACELJU

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 15. listopada 2005. (MIRIAM) – Od Hrvatske franjevačke provincije Svetog Ćirila i Metoda primili smo obavijest o »Obredu ukopa i misi zadušnici za žrtve Križnog puta u Macelju«. Objavljujemo je u cijelosti.

Draga braćo!

Obavještavam Vas da će u subotu 22. listopada u Macelju s početkom u 12.00 biti svečani obred ukopa i sv. misa zadušnica za žrtve Križnoga puta koje će predvoditi nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.

U prigodi 60. obljetnice Križnoga puta s dužnim poštovanjem želimo u novu kosturnicu ispod Spomen križa svim žrtvama Križnoga puta u Macelju sahraniti žrtve, ekshumirane 1992. u Maceljskome gorju, među kojima je 21 svećenik i bogoslov. Medu žrtvama su i naša braća franjevci Provincije Bosne Srebrene fra Karlo Katavić, fra Karlo Grabovičkić, fra Ivan Ivanović, fra Vitomir Mišić, fra Domagoj Ćubela, fra Alfons Katavić i fra Paškal Vidović i Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM fra Metod Puljić, fra Darinko Mikulić i fra Julijan Petrović.

Molim Vas da dođete i svojom prisutnošću i molitvom iskažete poštovanje našoj braći mučenicima, žrtvama ljubavi prema Gospodu i domovini Hrvatskoj.

Očekujući Vaš dolazak bratski Vas pozdravljam!

Napisao/la: fra Željko Železnjak
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x