23. srpnja, 2024.

USTROJENO ČITLUČKO POVJERENSTVO U 4. SAZIVU

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Čitluk, 19. travnja 2024. (citluk.ba) – Jučer, 18. travnja, u prostorijama Općine Čitluk održana je konstituirajuća sjednica Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugoga svjetskog rata i poraća s područja općine Čitluk. Na konstituirajućoj sjednici Slaven Markota izabran je za predsjednika, Ivan Sabljić za dopredsjednika, dok će poslove tajnika obavljati Ivan Stojić. Izbor svih navedenih jednoglasno su podržali članovi Povjerenstva, nakon čega su im se dotični zahvalili na ukazanom povjerenju. Podsjećamo da su ostali članovi Povjerenstva, u ovom sada već 4. sazivu: fra Miljenko Stojić, Mate Miletić, Ivica Šarac, fra Miro Šego, Andrija Stojić i Danijel Ćavar.

Nakon uvodnog dijela i izglasavanja dužnosti raspravljano je o učinjenom u proteklom razdoblju te o onome što treba unaprijediti u sljedećem četverogodišnjem mandatu. Također je raspravljano o radnjama koje slijede na Groblju Mira na Bilima, poput skorašnjeg postavljanja 35 novouplaćenih pločica za žrtve s područja općine Čitluk.

Čitlučko Povjerenstvo surađuje sa susjednim općinskim i gradskim povjerenstvima, a tema razgovora bila je i međusobna razmjena podataka u svrhu otkrivanja novih podataka o žrtvama, što doprinosi kvalitetnijoj evidenciji i budućim istraživanjima koja su potrebna u svrhu otkrivanja istine.

Povjerenstvo poziva sve koji to mogu da dođu na sv. misu na Bilima koja će se održati 1. svibnja u 12.00. Do toga nadnevka trebalo bi biti postavljeno i spomenutih 35 novouplaćenih pločica s podatcima o žrtvama s područja naše općine, čime će se ukupni broj podignutih križeva za žrtve s područja naše općine popeti na 592.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x