23. srpnja, 2024.

APOSTOLSKI NUNCIJ U BiH BORAVIO U ŠIROKOM BRIJEGU

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 20. ožujka 2023. (jabuka.tv) – Apostolski nuncij u BiH Francis Assisi Chullikatt boravio je danas u Širokom Brijegu gdje je posjetio franjevce te prirodne ljepote ovoga grada. Ime Franjo Asiški dala mu je njegova baka koja je bila Trećarica.

Sa Širokog Brijega u srcu je posebno ponio ubijene hercegovačke franjevce, mučenike, kako se izrazio. Posjetio je crkvu i ratno sklonište gdje su franjevci ubijeni i zapaljeni. Biranim riječima govorio je o svetom Franji Asiškom i poželio se fotografirati kod kipa svetog Franje u samostanskoj crkvi.

Na prigodnom ručku u samostanskoj blagovaonici proslavio je rođendan. Ostao je dirnut gostoljubivošću franjevaca, a oni počašćeni njegovim dolaskom i tolikim zanimanjem za samostan, pobijene fratre, Široki Brijeg i njegovu povijest. Zadivile su ga također prirodne ljepote kanjona Borak te rijeke Lištice.

Franjevci su nunciju poklonili kip Širokobriške Gospe koji će biti u njegovoj kapelici u Nuncijaturi u Sarajevu. Sa sobom je ponio i plakat s ubijenim hercegovačkim franjevcima, navode iz Franjevačkog samostana i župe Široki Brijeg.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x