23. srpnja, 2024.

SLAVLJENA SV. MISA ZADUŠNICA ZA POBIJENE FRATRE I PUK LJUBUŠKOG KRAJA

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Humac, 14. veljače 2023. (ljportal.com) – Prekjučer je, u nedjelju 12. veljače, u novoj humačkoj crkvi na vrlo svečan način slavljena sv. misa zadušnica za pobijene fratre i puk s područja grada Ljubuškog.

Predvodio ju je provincijal hercegovačkih franjevaca fra Jozo Grbeš, uz sumisništvo vicepostulatora fra Miljenka Stojića i tridesetak svećenika. Nazočili su franjevački novaci, postulanti i mnoštvo puka Božjega.

U pozdravnim riječima prije početka sv. misnog slavlja naglašeno je da se na poseban način moli za sve žrtve Prvoga svjetskog rata, zatim one koji su ubijeni u Drugom svjetskom ratu i poraću, za sve pobijene svećenike i fratre koji po mjestu rođenja pripadaju humačkom samostanu ili su iz drugih područja u i oko Ljubuškog ubijeni te za sve poginule i umrle hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i civilne žrtve rata.

Provincijal je u svojoj propovijedi istaknuo žrtvu pobijenih, tešku povijest našega naroda, ali i snagu vjere i ljubavi naših fratara kao pravih pastira. Njihova žrtva zalog je budućnosti našega naroda. Evanđelje nam govori: Ne ubij! Oni nisu ubijali, nego su čuvali svoje. Branili su rodnu grudu i ostavili nam je u zalog za budućnost. Naša je obveza dalje ju čuvati.

Sv. misno slavlje uveličao je Veliki župni zbor »Sv. Ante« pod ravnanjem prof. Zdenka Vištice.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x