23. srpnja, 2024.

KNJIGA O POKOJNOM FRA SLOBODANU LONČARU

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Posušje, 9. kolovoza 2022. (franjevci.info) – Svjetlost dana ugledala je knjiga pod naslovom: »Fra Slobodan Lončar. Franjevac i mučenik. Tragovi prošlosti i plodovi milosti«. Autor je fra Milan Lončar, a nakladnik Franjevački muzej »U kući Oca mojega« iz Posušja. Tiskana je u Grafotisku iz Gruda.

Knjigu čine poglavlja: I. Povijesno politički okvir; II. Pokolj hercegovačkih fratara (1942. – 1945.); III. Životopis Ivana (fra Slobodana) do mučeničke smrti; IV. Mučenička smrt između 12. i 13. veljače 1945. u Ljubuškom; V. Fra Umberto: Fra Slobodanu, mrtvom bratu; VI. Svjedočanstva o fra Slobodanu; VII. Nismo ga zaboravili; VIII. Fra Slobodan je mučenik s nadom da će dobiti mjesto na oltaru; IX. Mi molimo za njih, a oni se zauzimaju za nas; X. »Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas« (Iv 16,16); XI. Završno poglavlje.

Knjiga ima 311 stranica, bogato je i kvalitetno ilustrirana te kao da je i sama ponosna da je tu, da nam iznese svoju tešku, krvavu, ali ponosnu i pobožnu, vjernu istinu. Fra Milan je ovu knjigu pisao otkad god zna za sebe. Molio je Boga da na dostojan način opiše i javnosti podari život, djelo i mučeništvo svoga strica fra Slobodana.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x