28. rujna, 2022.

2. NAGRADNI NATJEČAJ NA TEMU »POBIJENI HERCEGOVAČKI FRANJEVCI«

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 7. studenoga 2012. (Vicepostulatura) – Želeći njegovati spomen na 66 hercegovačkih franjevaca koje su kao nevine tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata pobili komunisti, Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« raspisuje nagradni natječaj, na temu pobijenih hercegovačkih franjevaca tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata, za uratke iz: književnosti, glazbe, likovne kulture, povijesti, računalstva, umjetničke fotografije, videa. Natječaj je otvoren za: djecu (pučka škola), mladež (srednja škola), odrasle (studenti i punoljetni).

Radovi (ako su tekstualni, trebaju biti dostavljeni u papirnatom i digitalnom obliku) neka se pošalju najkasnije do 15. siječnja 2013. na adresu: Vicepostulatura, Kard. Stepinca 14, 88220 Široki Brijeg. Mogu biti i već objavljeni, ali samo u razdoblju od posljednjih Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca. Obavezno čitko naznačiti ime i prezime, adresu, broj telefona, nadnevak rođenja te ako dotični ide u školu koju školu i koji razred, odnosno godinu, pohađa.

Dodjeljuju se 3 nagrade za najbolje radove u kategoriji uzrasta iz nabrojanih područja koje će biti uručene na 3. danima pobijenih hercegovačkih franjevaca 4. – 7. veljače 2013. Nagrađeni radovi bit će predstavljeni preko portala pobijeni.info i drugih medija. O dosadašnjim natječajima podrobnije se može čitati na istoimenom portalu u poglavlju Odjek u puku – Glas o mučeništvu – Natječaj.

Molimo sve pučke i srednje škole s hrvatskim nastavnim programom te Sveučilište u Mostaru da u nastavi povijesti spomenutih dana održe prigodno predavanje o pobijenim hercegovačkim franjevcima i povijesnom okviru u kojem se to dogodilo.

Priložena datoteka:
Natjecaj-2013.doc

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x