23. srpnja, 2024.

ZAGREB: ODRŽAN PROSVJEDNI SKUP »UKLONIMO KOMUNISTIČKOG DIKTATORA TITA IZ ZAGREBA I HRVATSKE«

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 7. svibnja 2011. (hrsvijet.net) – Ispred zagrebačkoga Hrvatskog narodnog kazališta danas je, u organizaciji građanske inicijative Krug za trg, održan prosvjedni skup pod geslom »Uklonimo komunističkog diktatora Tita iz Zagreba i Hrvatske«. Prosvjednicima su se obratili Tomislav Jonjić, fra Miljenko Stojić, Jože Dežman, Zdravka Bušić, Josip Miljak, Željko Tomašević te predsjednica udruge »Krug za trg« Maja Runje.

Javno okupljanje, poručeno je s ovog skupa, potaknuto je civilizacijskim obvezama hrvatskog društva koje proizlaze iz Rezolucije Vijeća Europe o međunarodnoj osudi zločina totalitarnih komunističkih režima te Deklaracije Hrvatskog sabora o osudi komunističkog režima.

Tita smatraju odgovornim za poslijeratna stradanja u Bleiburgu i mnogobrojnim križnim putevima smrti, o čemu svjedoče stotine još neistraženih masovnih grobišta u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH, kao i masovna zatvaranja ljudi tijekom njegove vladavine i ubojstva političkih neistomišljenika. Samo u Hrvatskoj bilo je 40 tisuća političkih zatvorenika, rečeno je na današnjem skupu.

»Da bi Jugoslavija živjela, Hrvati moraju umrijeti. Titovo ime, dakle, nije samo simbol jedne zločinačke ideologije kao što je to komunistička. Ona je i više od toga. Ona je simbol Jugoslavije i jugoslavenstva. I dokle god naše ulice i trgovi nose to ime, mi nosimo biljeg vlastitoga ropstva, a narod koji šutke podnosi znamenje ropstva i ne zaslužuje slobodu«, kazao je na današnjem skupu urednik časopisa Politički zatvorenik Tomislav Jonjić.

»Razmišljajmo i pronalazimo prave vrijednosti da bi nam jugoslavenski komunizam i sva slična razmišljanja što prije isparili iz glave. Da se to dogodilo, već bi davno krvavi maršal ostao bez ovog prelijepog trga. Samo mi možemo preporoditi jedinu nam domovinu, nitko više. Karika smo lanca koji ne smije puknuti nego odigrati svoju ulogu. Učinimo to, puče hrvatski, i imajmo konačno svoju Hrvatsku. Suočimo se s prošlošću, ali ne na način REKOM-a i drugih sličnih podvala. Državu smo stvorili, izaberimo i dostojnu hrvatsku vlast jer onda ne ćemo brinuti za njezinu budućnost. U protivnom, neka nam je dragi Bog na pomoći«, naglasio je na današnjem prosvjednom skupu fra Miljenko Stojić, vicepostulator postupka mučeništva Fra Leo Petrović i 65 subraće« te književnik i kolumnist Hrsvijeta.

Cjelokupan članak može se pročitati na stranicama portala hrsvijet.net ili u pdf-u.

Govori:
– Tomislav Jonjić
– Jože Dežman
– fra Miljenko Stojić
Ovdje možete pročitati kako su o svemu izvješćivala neka javna glasila:
– Bljesak
– Dubrovački vjesnik
– HKV
– hrsvijet
– HRT
– Nacional
– Politički zatvorenik
– Poskok
– Tportal

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x