23. srpnja, 2024.

TITOVI POKLONICI PROSLAVILI »DAN MLADOSTI«

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 23. svibnja 2009. (HINA) – U organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske, Saveza društava »Josip Broz Tito« Hrvatska i općine Kumrovec, danas je u Kumrovcu oko 10.000 Titovih poklonika iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Italije proslavilo 117. rođendan jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza Tita, popularni »Dan mladosti«.

Na skupu pod nazivom »Dani mladosti i radosti« proslavljena je i 65. obljetnica Trećeg zasjedanja ZAVNOH-a.

»Odlukama Trećeg zasjedanja ZAVNOH-a obnovljena je hrvatska državnost i prvi je hrvatski predsjednik postao Vladimir Nazor. Jedna od odluka s istog zasjedanja je besplatno školovanje, za što se studenti sada ponovno bore«, rekla je predsjednica Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske Vesna Čulinović-Konstantinović.

»Filoustaše i njihovi obiteljski ideološki sljedbenici nastoje prikriti svoje gubitništvo i sebe pretvoriti u hrvatske nacionalne mučenike, žrtve komunističkih egzekutora. Moramo se zapitati kakva je u tome uloga onog dijela crkvene hijerarhije – klera, koji propovijeda da je vjerom i uz Božju pomoć moguće svaki poraz pretvoriti u pobjedu«, kazao je s govornice Tomislav Badovinac, predsjednik Saveza društava »Josip Broz Tito« Hrvatska.

Badovinac se osvrnuo i na rad Hrvatskog helsinškog odbora (HHO-a).

»Na javnoj se sceni jurišnik Ivo Banac suprotstavio predsjedniku Stjepanu Mesiću zbog njegova odavanja počasti žrtvama antifašističkog i ustaškog terora, jer navodno i on tako provodi politiku zaborava na komunističke zločine. Banac namjerno zaboravlja koja i kakva su nedjela činili oni koje on uzima u zaštitu. Zajedno s Čičkom on je HHO pretvorio u borna kola za “obranu ljudskih prava”, na štetu žrtava pobjednika u Drugom svjetskom ratu«, rekao je, uz ostalo, Badovinac.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x