19. svibnja, 2024.

SKANDAL U VRGORCU: HDZ-OV NAČELNIK SUDJELOVAO NA OBLJETNICI 11. DALMATINSKE PARTIZANSKE BRIGADE

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Vrgorac, 2. listopada 2013. (D. Š. / hrsvijet.net) – Danas je na svečanostima u Kozici i Vrgorcu obilježena 70. obljetnica ustrojavanja i postrojavanja 11. dalmatinske (biokovske) udarne partizanske brigade, postrojbe uz koju se vežu krvavi komunistički zločini u Vrgorcu, Širokom Brijegu, Kočevskom rogu, Bleiburgu i mnogim drugim mjestima. Na ovoj svečanosti, koja je u dijelu javnosti već prozvana »balom vampira«, sudjelovalo je nekoliko desetaka štovatelja lika i djela Josipa Broza, te predsjednik GO SDP-a Vrgorac Rade Bobanac sa suradnicima, ali i Borislav Matković, HDZ-ov načelnik ovog zabiokovskog gradića.

Nakon okupljanja u Kozici, gdje su položeni vijenci za poginule partizanske borce i prigodni govor održao Dragan Brljević, okupljeni su se uputili u Sridušu gdje su položili vijence i kod tamošnjeg spomenika.

O ratnom putu 11. dalmatinske brigade govorio je predsjednik Udruge antifašista Splitsko-dalmatinske županije Krešimir Sršen. Naravno, zločine koje je 11. dalmatinska brigada počinila na Širokom Brijegu, Kočevskom rogu, Bleiburgu i drugim mjestima Sršen nije spomenuo, ali je zato, veličajući dostignuća jugoslavenskih partizana, sve one koji jasno govore o tim zločinima nazvao »revizionističkim šljamom«.

Ravnatelj Gradskog kulturnog središta u Vrgorcu Željko Primorac, iskazujući svoje poznate antikomunističke stavove, današnju proslavu je javno ocijenio »balom vampira« navodeći da unatoč nalogu da pripremi dvoranu za sam događaj, ni pod cijenom otkaza to nije želio učiniti.

Gradski odbor HDZ-a u Vrgorcu danas se također ogradio od »bala vampira«, kako je Primorac nazvao obilježavanje obljetnice 11. dalmatinske brigade. »GO HDZ-a Vrgorac s gnušanjem se ograđuje od komunističkog derneka i »bala vampira« koji je danas priređen u Višenamjenskoj dvorani grada Vrgorca u povodu 70. obljetnice osnutka 11. dalmatinske brigade. HDZ ne može i ne smije sudjelovati na obljetnici osnutka brigade odgovorne za pokolj na desetke tisuća Hrvata i masakr franjevaca na Širokom Brijegu. Volio bih vidjeti člana HDZ-a koji se ne slaže s ovim stavom«, objavio je Primorac na svome Facebook profilu.

Cjelokupan članak može se pročitati na stranicama portala HRsvijet ili u pdf-u.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x