20. lipnja, 2024.

SJEĆANJE NA NAŠE FRANJEVCE

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Ja još i ne shvaćam stvari onako kao odrasli, ali znam da je »ne ubij« peta Božja zapovijed. Izgleda da to 7. veljače nije vrijedilo za zle i opake ljude koji ubiše naše širokobriješke franjevce. Oni vjerojatno nikad nisu čuli niti za Mojsija, niti za Isusa Krista. Inače, zar bi oni to učinili???

Njih 66 biše, dakle, žrtve ljudske mržnje i zloće. Bilo ih je i starijih i mlađih, ali svejedno i jedni i drugi prerano napustiše ovaj zemaljski stan. Sve je moglo biti drukčije, ali nije. Pitamo se zbog čega nije, i dok se mi pitamo tako iz dana u dan Bog ima odgovore koji su samo njemu znani. No, u jedno možemo biti uvjereni: oni su gore u nebu i gledaju nas. Gledaju nas svaki dan, svakog sedmog u mjesecu, a posebno svake veljače. I mi smo dužni sjećati se njih i za njih moliti.

Trebamo biti ponosni na njih i slijediti njihov primjer, pa ako zaslužimo na zemlji nagradu gore u vječnosti ćemo uživati s njima.

Franjevci dragi danas vam želimo reći: Ponos ste nas i Širokog Brijega. Neka vam je pokoj vječni i svjetlost vječna neka vam zauvijek svijetli!!!

Iva Lasić, VI. r.
Druga osnovna škola, Široki Brijeg

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x