04. ožujka, 2024.

»REQUIEM« ZA POBIJENE FRANJEVCE BOSNE SREBRENE I HERCEGOVAČKE FRANJEVAČKE PROVINCIJE

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Sarajevo, 19. veljače 2023. (fra Filip Jakov Šero / bosnasrebrena.ba) – Jučer, u subotu 18. veljače, u organizaciji Franjevačke teologije u sarajevskoj četvrti Nedžarići održan je koncert »Requiem« zagrebačkog mješovitog zbora »Euterpa«. Koncert je posvećen pobijenim franjevcima provincije Bosne Srebrene i Hercegovačke franjevačke provincije koji su ubijeni tijekom i u poraću Drugoga svjetskog rata.

Izveli su skladbe Krešimira Klarića »Ave Maria«, Dore Pejačević »Ave Maria« i Gabriela Fauréa »Requiem, op. 48«. Sudjelovali su: Marko Antolković, sopranist, Jurica Jurasić Kapun, bariton, Krešimir Klarić, orgulje. Bilo je sve pod dirigentskom palicom Marije Anđele Biondić.

Na koncu svečanosti nazočne je pozdravio mr. art. prof. fra Emanuel Josić koji je zahvalio svima na dolasku, kao i zboru »Euterpa« kome ovo nije bio prvi nastup na Teologiji a izrazio je želju da ne će biti ni posljednji. Također svojim dolaskom koncert je uzveličao i provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić. On je u završnom govoru istaknuo da su pobijena braća svima nama zalog da živimo mir, dobro i ljubav u današnjem svijetu.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x