18. travnja, 2024.

PARTIZANSKI DERNEK U KUMROVCU

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 23. svibnja 2009. (UBIUDR) – Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) ogorčena je današnjim (subota, 23. svibnja) obilježavanjem partizansko-komunističkog tzv. Dana mladosti u Kumrovcu, na kojem se okupilo oko deset tisuća Brozovih štovatelja. Na tom skupu, naime, sudionici su nosili jugoslavenske zastave s crvenom petokrakom, veliki broj obilježja propalog jugoslavenskog režima te svojim ponašanjem i govorima širili mržnju, odnosno ponovno nas vraćali u propalu Jugoslaviju, što je nedopustivo.

Stoga pozivamo Državno odvjetništvo Republike Hrvatske da odmah reagira i privede pravdi sve one koji su javno uzdizali komunistički režim, nosili nedopustiva obilježja i širili mržnju. Također pozivamo predsjednika Republike Stjepana Mesića, koji je nedavno osudio skup Hrvata u Bleiburgu, nazvavši ga »ustaškim dernekom«, jer su neki nosili kape i majice s ustaškim obilježjima, da sada javno i oštro osudi ovaj kumrovečki skup partizana, jugoslavena i komunista te da se založi da se nešto slično više nikada ne ponovi.

Hrvatskoj nisu potrebna ustaška znakovlja, ali još manje ona koja propagiraju Broza i partiju, odnosno režim zbog kojeg je na desetine tisuća Hrvata dalo svoje živote.

Žalosno je što sudionici skupa u Kumrovcu nikako ne mogu i ne će shvatiti da je prošlo vrijeme kad se pjevalo »Druže Tito mi ti se kunemo« i druge pjesme koje su veličale komunizam.

Ovakvi i slični »partizanski derneci« postavljaju i pitanje: zbog čega smo se borili u hrvatskom Domovinskome ratu, kad se dopušta da danas svatko i dalje može mahati propalim i krvavim komunističkim simbolima.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x