20. srpnja, 2024.

JAVNI PROSVJED I POZIV NA OSTAVKU STJEPANA MESIĆA, PREDSJEDNIKA RH

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

New York / Solothurn, 25. srpnja 2009. (Hrvatski svjetski kongres) – Poticani s najrazličitijih strana iz hrvatskog izvandomovinstva i domovine, ovim u ime Hrvatskog svjetskog kongresa (HSK) najoštrije javno prosvjedujemo protiv sve učestalijeg i za ugled Hrvatske opasnoga nedostojnog djelovanja Stjepana Mesića, predsjednika RH.
Između ostalog tu ovdje posebno mislimo na njegovo s trona predsjednika države ponižavanje hrvatskih žrtava Bleiburške tragedije i Križnog puta hrvatskog naroda, te na javno veličanje jugoslavenskoga komunističkog režima i štićenja njegovih zločina i zločinaca, čime i dalje unosi opasan razdor u nacionalno biće hrvatskog naroda.
Dok u svijetu sve više bivaju objavljivani dokumenti o jugoslavenskim komunističkim zločinima nad hrvatskim narodom i dok EU i UN, kao najveće svjetske institucije, osuđuju komunizam, nacizam i fašizam kao najveća zla 20. stoljeća, dotle predsjednik Mesić baca pred cijelim svijetom ljagu na hrvatski narod u stilu najcrnje staljinističke promidžbe iz vremena komunističkih zločina 1945. i nakon nje.
Iskusili smo u demokracijama da predsjednici i vodeći političari moraju dati ostavke kad povrijede instituciju predsjednika države i/ili nanesu štetu ugledu svoje zemlje. Dobro je poznat slučaj R. Nixona ili sva pravna strka oko B. Clintona. Stoga u ime HSK-a, kao člana UN-a s konzultativnim statusom, pozivamo Stjepana Mesića da za svoju i hrvatskog naroda dobrobit spasi pred poviješću obraz institucije hrvatskog predsjednika, te i on ostavkom završi svoj mandat.
Ako to ne učini, najžurnije apeliramo da Sabor Republike Hrvatske svojom ustavnom moći spriječi daljnje nanošenje ogromne štete ugledu i probitcima hrvatskog naroda sa strane predsjednika Mesića, te da – čim prođe njegova zaštita imunitetom predsjedničke službe – pokrene pravne korake protiv njegovih nedjela. Šteta je prevelika da bismo to ostavili pojedincima i udrugama!
Podržavamo brojne hrvatske udruge u domovini i svijetu, od pojedinih hrvatskih kat. misija do športskih i svih drugih, koje se suprotstavljaju dugogodišnjim Mesićevim nedjelima i unošenju razdora među naš narod, te pozivamo sve naše sunarodnjake i prijatelje istine da se svojim prosvjedom dostojanstveno, gdje god mognu, opru takvim sramoćenjima hrvatskog naroda.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x