18. travnja, 2024.

IVO I STARI HRAST

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 19. travnja 2010. (Ilija Zovko / hrsvijet.net) – Pojašnjavajući svoju izjavu, izrečenu u Parlamentu BiH, aktualni hrvatski predsjednik Ivo Josipović, praćen smiješkom svog srbijanskog kolege Borisa Tadića, tijekom posjeta Mađarskoj otišao je tako daleko da je Republiku Hrvatsku okvalificirao glavnim krivcem za ratna stradanja hrvatskog naroda u BiH. »Da je ta politika išta vrijedila, broj Hrvata u BiH ne bi bio gotovo prepolovljen u odnosu na predratno vrijeme«, doslovce je izjavio aktualni hrvatski predsjednik. Ovom izjavom, koja u Republici Hrvatskoj nije naišla na značajniji odjek, Ivo je Josipović nastavio svoju ranije započetu misiju perfidnog krivotvorenja povijesnih činjenica.

Širenjem ovakvih suludih teza Ivo Josipović se, po uzoru na svoga prethodnika, pokušava putem medija obračunati s političkom ostavštinom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Znajući dobro da je temeljna politička ostavština prvog hrvatskog predsjednika, zapravo, neovisna i suverena Republika Hrvatska, onda se kao prioritetni cilj ovakve Josipovićeve politike pokazuje njegov osobni obračun s državom na čijem se čelu nalazi.

Možda će se nekome ove riječi učiniti odveć snažnima i neargumentiranima, međutim kako drukčije tumačiti nakane političke persone koja negira sve političke vrijednosti koje su dovele do stvaranja države koju on osobno danas u svijetu predstavlja?

Kako drukčije protumačiti Josipovićevo negiranje velikosrpske agresije na hrvatski narod u BiH u razdoblju 1992. – 1995.?

Kako valjano protumačiti Josipovićeve pokušaje negiranja agresije militantnih bošnjačkih krugova na prostore središnje Bosne i doline Neretve, počinjene u razdoblju 1993. i 1994.?

Kako drukčije protumačiti Josipovićeve »nesmotrene« pokušaje produbljivanja starih teza, kao i nametanje novih, o kolektivnoj krivnji hrvatskog naroda?

Kako drukčije protumačiti Josipovićevo negiranje odsudnih bitaka koje su pripadnici HVO-a vodili u dolini Neretve i Livanjskom polju u proljeće 1992., čime je uspješno obranjen krajnji jug Republike Hrvatske, ali i opstojnost i državnost BiH, u bilo kakvom obliku?

Ostatak članka pročitajte ili na stranicama portala ili u pdf-u.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x