23. srpnja, 2024.

CESTA AVENIJA – SJEVERNI LOGOR I 14. VELJAČE NOVE TEME ZA PREPIRKU NA GRADSKOM VIJEĆU MOSTARA

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 9. veljače 2011. (bljesak.info) – Gradsko vijeće Mostara usvojilo je danas odluku o izdvajanju novčanih sredstava za sanaciju uzletno-sletne piste mostarske Zračne luke, dok je izjašnjavanje o izdvajanju sredstava za izradu projektne dokumentacije za pristupnu cestu Avenija – Sjeverni logor (most Sutina) odgođeno za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić istaknuo je kako je za nastavak izgradnje novog mosta preko Neretve na sjevernom ulazu u Mostar ove godine iz naknada za GSM licence izdvojeno dva milijuna maraka te da je moguće završiti njegovu izgradnju do kraja godine, no dodao je kako je potrebno izraditi prostorno-plansku dokumentaciju za pristupnu cestu.

Iako su se svi vijećnici složili kako su Mostaru nužna ulaganja u velike infrastrukturne projekte, nije se mogao naći zajednički jezik oko ovoga projekta.

Dok je gradonačelnik Bešlić isticao kako ništa nije sporno u projektu izgradnje novog mosta preko Neretve, vijećnici SDA kazali su kako ne će glasovati za odluku o izdvajanju sredstava za izgradnju pristupne ceste od vrha Avenije do priključne točke na magistralnoj cesti M-17, jer je za njih cijeli projekt sporan, od izdavanja građevinske dozvole za most, preko nesređenih imovinsko-pravnih odnosa na okolnom zemljištu do nepostojanja regulacijskih planova za mostarska naselja kroz koja bi pristupna cesta trebala prolaziti.

Nakon žestoke polemike Gradsko vijeće Mostara odlučilo je odgoditi izjašnjavanje o ovoj točki dnevnog reda do sljedeće sjednice za koju će mostarski gradonačelnik pripremiti dodatne informacije o cijelom projektu.

Prepirka u Gradskom vijeću nastavljena je i nakon zahtjeva vijećnika Faruka Ćupine (SDA) da se 14. veljače, na dan koji se prije rata obilježavao kao dan oslobođenja Mostara, održi svečana sjednica Gradskog vijeća.

Vijećnici iz hrvatskog naroda tomu su se usprotivili jer su, kako su rekli, na taj dan 1945. partizani ubili i bacili u Neretvu sedam hercegovačkih franjevaca.

Raspravu je prekinuo predsjedavajući Gradskog vijeća Murat Ćorić koji je kazao kako će Kolegij Gradskog vijeća o prijedlogu Faruka Ćupine odlučivati na posebnoj sjednici.

Sjednica Gradskog vijeća Mostara je u tijeku.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x