23. srpnja, 2024.

VETERANI 4. GARDIJSKE BRIGADE-VRGORAC: »S NEVJERICOM GLEDAMO NA POKUŠAJ POVEZIVANJA UBOJICA SVEĆENIKA I POLITIČKIH NEISTOMIŠLJENIKA S BRANITELJIMA I DRAGOVOLJCIMA DOMOVINSKOG RATA«

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Vrgorac, 5. listopada 2013. (M. B. / hrsvijet.net) – Veterani 4. gardijske brigade-Vrgorac osudili su pokušaj izjednačavanja partizanskih postrojbi, odgovornih za stravične masovne egzekucije, ubojstva svećenika i političkih neistomišljenika, s braniteljima i dragovoljcima Domovinskog rata, koji se dogodio na proslavi 70. obljetnice ustrojavanja 11. dalmatinske brigade. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

»Veterani 4. gardijske brigade-Vrgorac s nevjericom i gnušanjem gledaju na povezivanje partizanskih postrojbi, odgovornih za stravične masovne egzekucije, ubojstva svećenika i političkih neistomišljenika, s braniteljima i dragovoljcima Domovinskog rata. Naš barjak, naša borba, naši ciljevi i snovi ne mogu se povezati ni u kojem slučaju. Osuđujemo izjave dane na proslavi 70. obljetnice 11. dalmatinske brigade te smatramo nečasnim i neprimjerenim u isti kontekst dovoditi naš ratni put i ratni put 11. dalmatinske brigade odgovorne za masovne egzekucije, razaranje kulturnih dobara i istrebljenje vlastitog naroda.

Gospodo ili drugovi, nije dovoljno samo zatražiti oprost od obitelji ubijenih. Ukoliko ste željeli poslati poruku mira sa svoje obljetnice trebali ste podijeliti svoja saznanja o masovnim stratištima kojih ima jako puno od Širokog Brijega, preko Vrgorca, po jamama Biokova pa sve do Križnog puta i pomoći u njihovu istraživanju, umjesto da se poslije 70 godina ponovno upuštate u ideološke bojeve«, kaže se u priopćenju Veterana 4. gardijske brigade-Vrgorac.

Članak možete potražiti i na stranicama portala HRsvijeta ili u pdf-u.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x