23. srpnja, 2024.

SPOMEN-MISA NA POBIJENE U MACELJU

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Macelj, 3. svibnja 2016. (Ivana Karačić) – U prigodi 71. obljetnice Križnoga puta u nedjelju 5. lipnja služit će se godišnja spomen-misa na Macelju. Molitveni program započinje u 16.00 molitvom Križnog puta, nakon čega slijedi prigoda za ispovijed te u 17.00 svečana koncelebrirana spomen-misa koju će predvoditi mons. Pero Sudar, pomoćni biskup sarajevski i mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

Nakon završetka Drugog svjetskog rata na području Macelja ubijeno je oko 13.000 Hrvata. U noći, pak, s 4./5. lipnja ubijen je 21 svećenik, franjevac i bogoslov, a među njima i tri člana Hercegovačke franjevačke provincije: fra Metod Puljić, fra Darinko Mikulić i fra Julijan Petrović.

Organizator spomen-mise je Župa Sv. Jurja u Đurmancu, a suorganizatori Općina Đurmanec, Udruga hrvatski katolički muževi, Grad Krapina i Udruga Macelj 1945. Oni i ove godine pozivaju hodočasnike na dolazak u što većem broju kako bi svojom molitvom iskazali poštovanje i ljubav prema maceljskim žrtvama i svim žrtvama Križnoga puta.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x