23. srpnja, 2024.

U SPOMEN NA FRA RADOSLAVA VUKŠIĆA

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Ljubuški, 14. kolovoza 2015. (Mile Kraljević / ljportal.com) – Večeras, u subotu 14. kolovoza, nakon Zlatne mise fra Rade Vukšića slavlje se nastavilo na Trseljevini, ispred obnovljene rodne kuće fra Radoslava Vukšića kojeg su 1945., s još osam fratara sa Širokog Brijega, odvele i mučki ubile partizanske horde zla na nepoznatom mjestu. Otkrivena je i blagoslovljena njegova bista, mozaik te otvorena kuća koja je uređena kao muzej.

Fra Rade Vukšić se ovom prigodom zahvalio umjetnicima koji su se potrudili svojim uradcima uljepšati ovaj prostor. Andrija Papac sagradio je »kuću od kamena«, akademski kipar Stjepan Skoko uradio je bistu fra Radoslava Vukšića, a fra Ivan Tomić uradio je mozaik na temu mučeničkog stradanja hercegovačkih franjevaca.

O pokojnom fra Radoslavu (Ivanu) Vukšiću govorila je Antonela Primorac koja je po majci iz iste obitelji. Ona se potrudila urediti unutrašnjost kuće koja će biti muzej.

Bistu su otkrili fra Rade Vukšić i fra Ivan Ševo, vikar Hercegovačke franjevačke provincije koji je tom prigodom i pozdravio skup. Kuću, pak, bistu i mozaik blagoslovio je mons. Tomo Vukšić.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x