23. srpnja, 2024.

NA GROBLJU MIRA OBILJEŽEN DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Bile, 18. studenoga 2022. (Marijana Tomašević / grobljemira.info) – U povodu današnjeg obilježavanja dana pada i zauzimanja grada Vukovara u Domovinskom ratu jučer, 17. studenoga, na Groblju mira na Bilima Memorijalni centar Groblje mira organizirao je domoljubno-molitveni spomen na žrtvu Vukovara i sve žrtve Domovinskog rata u 15.00.

Molitvu je predvodio fra Miljenko Stojić, povjerenik za hercegovačke biskupije Komisije HBK i BK BiH za hrvatski martirologij, jedan od pokretača ovog obilježavanja. Pristigla izaslanstva povjerenstava za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugoga svjetskog rata i poraća po raznim općinama, kao i druga izaslanstva, zajedno s Odjelom HNS-a BiH za Drugi svjetski rat i poraće te Udrugom Mir International položila su vijence i zapalila svijeće u spomen na sve žrtve Domovinskog rata. Okupljanje u povodu Dana sjećanja posebno je medijski pratila RTV HB.

Zločini počinjeni tijekom rata spadaju u najteža kršenja ljudskih prava i sloboda, čemu smo svjedočili i tijekom Domovinskog rata, a to se svakako odnosi i na ubojstva, mučenja i ranjavanja u Škabrnji i Vukovaru 1991. Obilježavanje Dana sjećanja prilika je za odavanje počasti stradalima i izražavanje podrške obiteljima stradalih branitelja, a ujedno je i podsjetnik na važnost i vrijednost mira.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x