23. srpnja, 2024.

PREDSTAVLJEN GLAZBENI ALBUM »PJESME O LJUBAVI«

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 7. svibnja 2022. (Lucijana Kožul) – Domoljubno-duhovni album »Pjesme o ljubavi«, izdan 2020. u kući »Laudato« iz Zagreba, predstavljen je sinoć, 6. svibnja, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Lucija Zovko, kantautorica, nastupila je uz pratnju Simfonijskog orkestra Mostar, sedmeročlanog rock-benda i tri prateća vokala pod ravnanjem maestra Damira Bunoze.

Gost koncerta bila je klapa Bratovština koja je s Lucijom uz zajedničku pjesmu »Pozdrav Majci« otpjevala i dvije klapske pjesme a cappella: Loza u škripu i Omiška stina. Izvedeno je svih deset pjesama s albuma među kojima je i »Pjesma o ljubavi« posvećena hercegovačkim fratrima koja je 2016. nagrađena na natječaju u sklopu Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca što ih svake godine priređuje Vicepostulatura postupka mučeništva »fra Leo Petrović i 65 subraće« pod vodstvom fra Miljenka Stojića. Za ovu pjesmu snimljen je i objavljen glazbeni spot koji se odvija na Širokom Brijegu ispred crkve i u blizini mjesta gdje su pobijeni širokobriješki franjevci.

Autor svih pjesama je Lucijin suprug Stanko. Aranžmane za devet pjesama prilagodili su Saša Miočić i Damir Bunoza, a pjesma Memento izvedena je uz pratnju Josipa Vukoje na klasičnoj gitari.

Cijelu ovu glazbenu večer usmjeravala je voditeljica Ana Marija Dedić. Program je obogaćen i s nekoliko djela hrvatskog domoljubnog pjesništva: Antuna Branka Šimića, Antuna Mladena Vranješa, don Petra Vuletića Šjora i Ilije Smiljanića. Pjesme je čitao prvak drame Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru Robert Pehar.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x