30. svibnja, 2024.

14. VELJAČE JE DATUM KOJI DIJELI MOSTAR

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 14. veljače 2011. (bljesak.info) – Komentirajući zahtjev da se 14. veljače obilježi svečanom sjednicom Gradskog vijeća Mostara, što je tražio predsjednik Kluba Bošnjaka u Gradskom vijeću Mostara Faruk Ćupina (SDA), a podržali su ga i vijećnici iz SDP-a, dopredsjednik GV Mostara Danijel Vidović izjavio je kako ne zna što je u pozadini takvih zahtijeva »da se kojekakvi sporni datumi obilježavaju svečanim sjednicama, ali da to zasigurno ne doprinosi stvaranju pozitivnog ozračja u Mostaru«.

»Za Hrvate, to je dan stradanja i mučeništva sedmorice franjevaca koji su na čelu s provincijalom fra Leom Petrovićem odvedeni iz mostarskog samostana, na Čekrku ubijeni i bačeni u Neretvu.

Mi ćemo taj dan dostojanstveno obilježiti sjećanjem na njih i sve žrtve komunističkog zločina o kojima se nažalost nedovoljno govori. A ovakve provokacije gospodina Ćupine i svih ostalih koji svjesno izjednačavaju komunizam s antifašizmom dovoljno govore o njihovim civilizacijskim dosezima. To su licemjeri čije su stranke odbile da mostarske ulice koje nose sramotne fašističke nazive dobiju imena po pjesnicima.«

Cjelokupan članak može se pročitati na stranicama portala ili u pdf-u.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x