02. prosinca, 2023.

Knjiga uspomena

Pročitali ste na stranicama dosta toga o hercegovačkim pobijenim fratrima. Od prvog početka prati ih glas da su umrli mučeničkom smrću. Neki svjedoče da su po njihovu zagovoru doživjeli posebne milosti. Neki su im jednostavno zahvalni što su dali život za slobodu svih nas. Osjećate li potrebu posvjedočiti, zahvaliti, izreći neko svoje razmišljanje, učinite to zapisom u ovoj našoj Knjizi uspomena. Drugi će to čitati i bit će im na izgradnju. Hvala Vam i neka Vas Bog prati!

Napišite novi unos za Knjigu uspomena

 
 
 
 
 
Polja sa * su obavezni.
56 unosa.
Ana-Marija napisao/la je 13. listopada 2020.
Širokobriješki mučenici su mi izmolili veliku milost. Od djetinjstva sam imala veće probleme sa zubima te sam bila nemarno i pogrešno liječena. Stomatolozi su kasnije pokušali ispraviti greške dodatnim vađenjem zdravih zubiju, operacijama i ortodonciji, ali je bilo su ovi prekasno jer je kost do tada završila razvoj. S godinama mi je bivalo sve gore, pa mi je znanica preporučila moliti 9-nicu širokobriješkim mučenicima i 30-dnevnicu sv. Josipu. Kratko nakon ovih molitvi, Gospodin je na molitvenoj zajednici obznanio da je nad mojim zubima bilo izrečeno prokletstvo, koje je tom prigodom u Isusovo ime poništeno. Zahvaljujem svetim mučenicima što su mi izmolili preduvjet ozdravljenju za koje još uvijek molim. Širokobriješki mučenici, molite za nas da dostojni postanemo obećanja Kristovih!
Vlatka napisao/la je 21. siječnja 2020.
Velika im hvala na velikoj žrtvi, prolivena krv naših nevini mučenika uvijek je sjeme za Božje djelovanje, to su naši sveci kojima se utječemo i koji nas zagovaraju na Nebu. Neka dragi Bog višestruko nagradi njihovu muku i žrtvu. Dragi naši mučenici molite se za nas.
Zoran napisao/la je 20. listopada 2018.
Pobijeni franjevci su poput prvih hriscanskih mucenika stradali za spas hriscanskih ideala.
Blaženka Rezić napisao/la je 7. veljače 2018.
Neka nikada ne prestanemo Vam zahvaljivati i slijediti put koji ste nam pokazali! Molite se i zagovarajte za nas na nebesima! Vječna Vam hvala i slava.
Nela napisao/la je 6. veljače 2018.
Neka im je laka HRVATSKA ZEMLJA!!!
ANA MALEKINUŠIĆ r. PETROVIĆ napisao/la je 30. prosinca 2017.
"SAMO JE LJUBAV TAJNA DVAJU SVJETOVA" (Marko Perković Thompson)
Ivan napisao/la je 9. listopada 2017.
Navik živi onaj ki zgine pošteno
Zoran Čapalija - Čaplja napisao/la je 22. lipnja 2017.
NJIH ŠEZDESET I ŠEST Njih šezdeset i šest siromaha, što na ljutom nikoše kamenu, krenuše smjelo Tvojim putem u zanosnom vjerničkom plamenu. Ne imaše ništa vrijedno, što bogatstvu diže mjeru. samo trošni smeđi habit, sandale i čvrstu vjeru. Zla sudbina sve ih snađe, i padoše poput suha lista, zgrabiše ih sotonske kandže, krvoločnih zvijeri, komunista. Oni bijahu samo zato krivi, jer u Gospodina stavljahu nadu, i zalog svog čvrstog ufanja, spremni za Njega i živote da dadu. Otiđoše u skromnom habitu, zadnja riječ, Tvoje ime je bilo, mi koji ostadosmo molimo Te, primi ih u Svoje očinsko krilo. Zoran Čapalija - Čaplja
drazen leko napisao/la je 26. veljače 2017.
ISUSE BOŽE NAŠ DAJ DA PO OVOJ MUČENIČKOJ KRVI NAŠIH NEVINO POBIJENIH HERCEGOVAČKIH FRATARA NAŠE DUŠE BUDU ZAUVIJEK SPAŠENE AMEN,AMEN,AMEN!SVETI ŠIROKOBRIJEŠKI MUČENICI MOLITE ZA NAS KOJI SMO JOŠ NA PUTU I NALAZIMO SE U OVOJ DOLINI SUZA NEKA NAS VAŠA MOLITVA ZA NAVIJEK PRATI I UZA(UZME).ISUSE PROSLAVI IH KROZ MOJ ŽIVOT I MOJE BOLESTI DA SE UZDIGNE NJIHOVO ŠTOVANJE NA RAZINU ČASTI OLTARA.NEKA BUDU SVETI!AMEN!
Jozefina napisao/la je 14. veljače 2017.
O, svi vi pobijeni, molite za našu unutarnju slobodu, mi ćemo za vas, jer smo braća po Kristu. ŽIVJELI S NAŠIM SPASITELJEM ! Do viđenja u vječnosti !
Karlo Kožul napisao/la je 5. veljače 2017.
Poštovani, Ovim putem želio bih Vam prenijeti razmišljanja moga oca Karla i prijatelja dr Ante Prlića, danas pokojnih učenika Gimnazije i ubijenih fratara. Ubojstvo fratara nije bio zločin nastao u žaru borbe, nego pomno smišljena akcija.komunistickih zločinaca. Pokoriti i ubiti jedan narod najlakše se provodi ubojstvom njegove inteligencije i njegovih učitelja. Upravo je to učinjeno na Širokom. Cilj je bio obezglaviti hrvatski narod u Hercegovini. Na našu sreću nisu u tome uspjeli.
Jozo Cuk napisao/la je 28. svibnja 2016.
Molim upisite i mene u knjigu uspomena na hrvatsk fratre poubijane po Titi i njegovim slugama. POkoj vjecni daruj im Gospodine.
JELA CUK napisao/la je 28. svibnja 2016.
Molim upis u knjigu uspomna
Vlasta napisao/la je 10. rujna 2015.
Dragi naši fratri, zagovarajte nas u raju. Mi smo još u komunističkim okovima. Slobodni smo, a ne znamo okove smaknuti. Molite da konačno postanemo istinski slobodni. Molite za nas!
Branimir Kristo napisao/la je 19. ožujka 2015.
"VITEZOVI OD HERCEGOVINE" Vitezovi od hercegovine hvala vam za sve ove godine što bili ste tu u dobru i zlu. Franjevci braćo kad bi imo zlatom bi vam vraćo Zahvalna je vama mati zapadna hercegovina svaki grad,svako misto,svako selo vaši je ruku dijelo Jer krv svoju nikad niste žalili da bi čvrste temelje salili. srce od kruva, vjera od kamena od svetog Križa nema jačeg znamena Za sve fratre što nisu sa nama Bog neka im plati Vječno zahvalni vama Hrvati.
Jurijana napisao/la je 16. veljače 2014.
Cvrsto vjerujem u vas zagovor!
ANA MALEKINUŠIĆ r. PETROVIĆ napisao/la je 2. rujna 2013.
"Umirem čise savijesti da sam učinio sve što sam mogao za pravu Crkvu Kristovu" - posljednje su riječi rumunjskog svećenika mons. Vladimira Ghike koji je 16. svibnja 1954. godine, od hladnoće i izgladnjelosti umro u komunističkom zatvoru u mjestu Jilavi. Katolička crkva danas je dobila novog blaženika.
V. Mabić napisao/la je 17. kolovoza 2013.
Oni koji više znaju neka se na ovim stranicama podsjete i još jednom vide tko, što i kakvi su bili Titovi zločinci s petokrakom na čelu, a oni koji manje znaju neka svoja znanja upotpune i uporno ih prenose dalje, neka se istina širi svijetom, poglavito među našom hrvatskom mladošću. Neka naša djeca znaju... A tebi vicepostulatore kapa doli za posao koji strpljivo i predano radiš, Bog te blagoslovio i dao ti dovoljno snage da se nikad ne umoriš i posustaneš...
ANA MALEKINUŠIĆ r. PETROVIĆ napisao/la je 23. srpnja 2013.
"NAVIK ON ŽIVI KI ZGINE POŠTENO" (FRAN KRSTO FRANKOPAN)
Franjo Kraljević napisao/la je 28. travnja 2013.
Kada bi svi mi svjedočili za Isusa Krista samo jednim malim dijelom kako su to činili naši pobijeni fratri bili bismo najsvetiji narod na ovom svijetu. U njima nađimo svoje životne uzore i promijeniti ćemo svijet. Oni su svijetlo svijeta.