23. srpnja, 2024.

U PRIGODI OBILJEŽAVANJA OBLJETNICE KOMUNISTIČKOG UBOJSTVA HERCEGOVAČKIH FRANJEVACA I PUKA BOŽJEGA SAT POVIJESTI U ŠKOLAMA ZAPADNO-HERCEGOVAČKE ŽUPANIJE

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 2. veljače 2011. (Vicepostulatura) – Danas je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa u Zapadno-hercegovačkoj županiji, na čelu s ministrom Mariom Bušićem, izdalo naputak pučkim i srednjim školama da održe sat povijesti u povodu obilježavanja obljetnice na Širokom Brijegu, 7. veljače, komunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca, svećenika, časnih sestara, bogoslova, sjemeništaraca te hrvatskog katoličkog puka, kako je navedeno. Za nadati je se da će ovaj primjer slijediti i druge županije s hrvatskom većinom ili barem općine.

Obilježavanje obljetnice inače počinje već 5. veljače otvaranjem 1. Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca sv. misom zadušnicom u 18.00 o čemu je javnost već obaviještena. Podroban program i mnogo toga u svezi s pobijenim hercegovačkim franjevcima može se pronaći na portalu www.pobijeni.info. Na sami dan obljetnice u 16.00 je molitva pred ratnim skloništem gdje su komunisti ubili i spalili 12 franjevaca. Nakon toga je sv. misa zadušnica za sve pobijene franjevce i vjerni puk Božji.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x