23. srpnja, 2024.

ŠIROKI BRIJEG: STOPAMA POBIJENIH – 3. SIMPOZIJ

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 29. rujna 2010. (Vicepostulatura) – U samostanu Hercegovačke franjevačke provincije na Širokom Brijegu u nedjelju, 2. listopada, bit će održan 3. simpozij pod nazivom Stopama pobijenih. Osvjetljavanje je to komunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca te povijesnih okolnosti u kojima se sve dogodilo. Program počinje u 11.00.

Najprije slijedi sv. misa koju će predvoditi dr. fra Robert Jolić, glavni urednik Naših ognjišta. Nakon sv. mise, također u crkvi, bit će održana sljedeća predavanja. Dr. Branimir Lukšić, pravnik i sveučilišni profesor te negdašnji župan, govorit će o Hrvatskom križnom putu i britanskoj ulozi u njemu. Dr. Ivo Lučić, docent na Filozofskom institutu u Mostaru te znanstveni suradnik Hrvatskog instituta za povijest, govorit će o Pronalaženju posmrtnih ostataka ubijenih u Drugom svjetskom ratu i poraću te doprinosu Vicepostulature postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«. Vice Nižić, pročelnik Povjerenstva za uređivanje i obilježavanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Ljubuški govorit će o radu do sada ustrojenih povjerenstava u BiH: Široki Brijeg, Ljubuški, Neum, Posušje i Busovača.

Svojom nazočnošću simpoziju i širenjem predavanja koja će biti održana doprinesimo širenju i pronalasku istine o minulim događajima.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x