10. prosinca, 2022.

ŠIROKI BRIJEG: POVIJESNA PRIGODA ZORANA MILANOVIĆA NE SLIJEDITI IZGUBLJENOG JOSIPOVIĆA!

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 9. siječnja 2012. (Vlado Čutura / hrsvijet.net) – Prema prvim dosadašnjim istupima i nastupima, kao predsjednik Vlade RH Zoran Milanović pokazuje da mu je stalo do svih građana i njihova općeg dobra, bez obzira na političko i vjersko uvjerenje. U tom duhu očekivati je da će Milanović bez okolišanja biti izravan i shvatiti realnost te reći istinu ma koliko ona bila, i teška i gorka.

Ne smije se zaboraviti da u SDP-u, stranci koja je do sada bila dosljedna svojim korijenima ima još onih koji su uživali određene povlastice u bivšem komunističkom režimu, štoviše i na štetu izravnog kršenja ljudskih prava današnjih živih svjedoka, a za što postoje i brojni dokumenti. Mnogi političari i drugi dužnosnici ondašnje države, koji su bili duboko involvirani u KPH ili bolje rečeno u KPJ, nakon demokratskih promjena posakrivali su se po raznim strankama, a mnogi ušli čak i među demokršćane, HSP-ovce, dok ih se najviše skrilo u HDZ-eovce i druge stranke koje su po svojim nazivima, programima trebali biti dosljedni. No, njihovo vodstvo je hrvatsku političku scenu razbijalo i lišilo postojanja hrvatske desnice, postojanja demokršćanske političke stranke. Tek su tu i tamo pojedini naivci govorili o desnici i centru. O centru se moglo govoriti, ali o Centru moći koji je kontrolirao stanje po mjerilima ex-Partije. U svih dvadeset godina hrvatske demokracije nije postojala desnica, pa niti centar, unatoč pokušajima da se takvo što prikaže javnosti. Birači, hrvatski narod bezbroj puta su prevareni s trojanskim konjem, upravo zavedeni vodstvima i slatkorječivošću vođa određenih stranaka, a njihova djela su ih razotkrivala. Činjenica je da je jedina desna stranka bila i ostala Srpska demokratska stranka, ali za svoj srpski narod.

Tu je danas Milanovićeva prigoda da učini svoju stranku demokratskom, da skine s nje stigmu zločina te na taj način pristupi istini koja, ma kako bila bolna, za nj i za SDP može biti samo doprinos demokraciji kakvu poznaje europska civilizacija. U svom najavljenom posjetu Bosni i Hercegovini, posebno Mostaru kao političkom središtu Hrvata i Širokom Brijegu kao središtu mučeništva, Milanović ima prigodu reći istinu i učiniti napokon »rastavu braka s Komunističkom partijom«. Tim svojim posjetom trebao bi se javno ispričati za sva zlodjela koja su učinjena u vrijeme komunizma, osobito ona koja su učinjena pod krinkom antifašizma, od ubojstva širokobrijeških franjevaca, paljenja matica, knjižnice, rušenja crkava, ubijanja i zatvaranja, brojnih pogona.

Cjelokupan članak može se pročitati na stranicama portala hrsvijet.net ili u pdf-u.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x