04. ožujka, 2024.

SASTANAK ČLANOVA »ODJELA ZA DRUGI SVJETSKI RAT I PORAĆE HNS-a U BiH

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 12. svibnja 2021. (Anita Martinac / grobljemira.info) – U Mostaru u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održan je danas sastanak »Odjela za Drugi svjetski rat i poraće HNS-a u BiH«. Tema sastanka bila je izgradnja Groblja mira. Taj se projekt inače vodi uz potporu HNS-a, Crkve i naroda.

Sastanku su uz voditelja Odjela Milu Pušića, nazočili i fra Miljenko Stojić (povjerenik Komisije HBK i BK BiH za hrvatski martirologij u hercegovačkim biskupijama te vicepostulator), Ilija Vrljić (voditelj Udruge Mir International), Anita Martinac (predsjednica SHSK), Tugomir Čuljak (HNS), Pero Kožul i Velimir Mabić (povjerenici ispred Općine Široki Brijeg), Slaven Markota (povjerenik ispred Općine Čitluk), Tihomir Kvesić i Vice Nižić (povjerenici ispred Općine Ljubuški), Oliver Soldo (povjerenik za područje Mostara), Srećko Mikulić (povjerenik ispred Općine Grude), Ante Jukić (povjerenik ispred Općine Posušje), Ivica Brekalo (za područje Konjica), opravdano je odsutan Marijan Oršolić (povjerenik za područje Posavine), opravdano odsutan bio je i Mario Bagarić (povjerenik za područje Kupresa). Također su u tijeku formiranje povjerenstava za općine Kiseljaka, Kreševa, Novog Travnika, Viteza, Stoca, a u skorom planu je obilazak i općina Čapljina, Ravno i Neum koje će se potaknuti na uključivanje u rad za popis žrtava. Brojne općine također već imaju završene popise te će se ustrojavanje povjerenstava lagano prenositi i na njihovo područje.

Zainteresirane obitelji žrtava Drugog svjetskog rata i poraća za podizanje križa na Groblju mira trebaju prvo kontaktirati formirana povjerenstva u svojoj općini preko kojih će se obavljati uplate za podizanje križa svakoj žrtvi. Razne korisne podatke najlakše je pronaći na portalu grobljemira.info.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x