17. travnja, 2024.

PROSVJED INICIJATIVE »KRUG ZA TRG«

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Zagreb, 10. prosinca 2009. (HINA / tportal.hr) – Građanska inicijativa Krug za trg – za promjenu imena Trga maršala Tita u Kazališni trg – organizirala je danas prosvjedno okupljanje za promjenu imena tog trga u Kazališni trg.
Po riječima Maje Runje iz Građanske inicijative, na prosvjedu, organiziranu na Međunarodni dan ljudskih prava, nisu predviđeni govori, ni obraćanje javnosti, već su prosvjednici, njih oko tri stotine po novinarskim procjenama, nosili hrvatske zastave i transparente protiv maršala Tita i komunizma uopće.
Prosvjednici su nosili i slike žrtava komunizma i, kako ističu, »komunističke diktature«, a na prosvjedu nije bilo izgreda. Građanska inicijativa Krug za trg pozvala je na još jedno okupljanje s upaljenim svijećama na isti dan za tjedan dana u 18.00, također na zapadnoj strani Trga maršala Tita.
Iz Građanske inicijative najavili su velik prosvjed na proljeće iduće godine, a do tada će, kako ističu, održavati male prosvjedne skupove, na kojima traže preimenovanje Trga maršala Tita u Kazališni trg.
Najjača stranka u Europskom parlamentu, Europska pučka stranka, osudila je Sloveniju zbog imenovanja ulica Titovim imenom te odlikovanja bivšeg šefa UDBA-e.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x