21. travnja, 2024.

PROPOVIJED DON MILJENKA BABAIĆA NA DAN HRVATSKE DRŽAVNOSTI 2009. U DUBROVNIKU I REAGIRANJE NA NJU

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Boninovo, 24. lipnja 2009. (don Miljenko Babaić) – Danas, na blagdan sv. Ivana Krstitelja, ovdje na groblju častimo svoju slobodnu državu Hrvatsku. Častimo na poseban način vas poginule hrvatske branitelje koji ste svojoj grudi darovali život i krv. Kroz vašu žrtvu častimo i sve žive hrvatske branitelje, posebno naše nestale i one koji trpe tamo do Den Haaga.
Rekoh sv. Ivan Krstitelj. Herod je bio moćan, ali bijedan. Odrubio je Ivanu glavu zbog istine. Ivan je mučenik i svetac, a Herod zločinac i sramota povijesti. Tako su jugo-komunistički zločinci osudili Stepinca. Mrtvu su mu izvadili srce i uništili ga. Zbog čega? Kako će ti bijednici podnijeti srce puno istine i ljubavi, a oni ga nisu uspjeli slomiti i učiniti zlim. Stepinac je mučenik i blaženik, a Tito, partizani i komunisti zločinci su i sramota povijesti.
Molimo Boga za vas, dragi poginuli hrvatski branitelji, za našu tužnu Domovinu. Da, tužni ste vi koji ste je ljubili do smrti, kao i svi živi koji ju vole. Zašto? Jer danas neki govore da ste i vi krivi. Izjednačavaju vašu ljubav i krv s mržnjom Srba i Crnogoraca koji su vas ubili na vašoj grudi govoreći: »Svi su krivi«, i »svatko se svakome treba ispričati«. Sramotnih li Juda hrvatske prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Vi niste ništa krivi. Hrvatski branitelji i Domovinski rat su časni i sveti. Krivi su oni koji su nastupali i nastupaju u ime Velike Srbije, Jugoslavije, komunizma, oni koji su 1945. – 1995. sustavno vršili zločin nad hrvatskim narodom i domovinom, zločin nad istinom, slobodom i križem pod kojim počivate. Vi ste pravi antifašisti, jer ste ustali za slobodnu državu Hrvatsku protiv komunističko-partizanskih zločinaca što su planski vršili genocid nad hrvatskim narodom, a sebe danas lažno prikazuju antifašistima. O tome svjedoči i Ivan Grah u svojoj najnovijoj knjizi »Udarit ću pastira«, gdje govori o partizanskim zločinima i progonima u Istri. Rekao je kako su komunisti u Istri pobili nakon II. svjetskog rata one prave antifašiste, te su sebe danas prozvali antifašistima. Današnji antifašisti u Istri nemaju ništa s onim izvornim antifašizmom, već imaju veze sa zločinačkim komunizmom. To je nama u Dubrovniku jasno i po zločinu na Daksi, jer su partizani organizirali tzv. suđenje tri tjedna nakon izvršenog zločina.
Vi ste se borili za Hrvatsku, a oni danas govore o nekakvom Zapadnom Balkanu. Ubijeni ste u ime petokrake i kokarde. Nažalost, četnički i komunistički koljači danas se slobodno šeću Hrvatskom i više od toga; vođe četničke pobune sjede u Hrvatskom saboru, zakonodavnoj vlasti i javnim glasilima, dok su junaci Domovinskog rata u zatvorima. Sramotni predsjednik Hrvatske poziva one koji su vas ubili da se vrate u Hrvatsku, bez suda za zločine nad Hrvatima. Još jedan nož u leđa živima i vama mrtvima. I kao što su 1945. četničke uniforme zamijenili partizanskim, sada bi opet četničke uniforme iz Domovinskog rata zamijenili vašim. A otac domovine Ante Starčević o njima je ovako pisao: »narod je hervatski poznao nečistu kerv koja mu je onu sramotu i nesreću zadala; narod hervatski smatra tu kerv za tudju, slavoserbsku; narod hervatski ne će trpiti, da ta sužanjska pasmina oskvernjuje svetu zemlju Hervata….«
Proplači nebo, proplači sveta hrvatska zemljo. Da, hrvatske junake – i vas poginule – u Den Haagu istinom brani srpski general Mrkšić, a lažima tereti Mesić, s drugim komunističkim satrapima. Molimo svemogućeg Boga, sv. Ivana Krstitelja, blaženog Alojzija Stepinca, sve hrvatske svece i mučenike da nam budu na pomoć. Molimo za vaš mir u nebu. Hvala vam što ste u Domovinskom ratu bili za dom spremni protiv jugoslavenskih, srpskih, crnogorskih, komunističkih zločinaca. Hvala vam… Oče naš…

Vlahušić se obrušio na don Miljenka Babaića
Dubrovnik 24. lipnja 2009. (Dubrovački list) – Govor don Miljenka Babaića danas na groblju Boninovo prilikom polaganja vijenaca u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske nije prošao neopaženo. Babaić se naime oštro okomio na bivši sustav – komunizam i zločine koji su počinjeni pod dirigentskom palicom Tita, a koji su do danas ostali nekažnjeni. Babaić je za predsjednika Mesića kazao kako se svrstao samo na jednu stranu, a današnje antifašiste nazvao je lažnima.
Na Boninovu su se okupili Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Andro Vlahušić sa suradnicima, Udruga udovica branitelja Domovinskog rata te predstavnici dviju udruga Daksa i Hrvatski Domobran.
Na riječi don Miljenka Babaića reagirao je gradonačelnik Vlahušić čije priopćenje prenosimo u cijelosti.
Polaganje vijenca za poginule branitelje čin je kojim se želimo na simboličan način zahvaliti onim ljudima koji su svoj život dali da bismo mi danas živjeli. To je čin zahvalnosti, to je čin sjećanja, to je trenutak molitve, to je trenutak kad u žurbi života zastajemo, bar na čas, kako bi se prisjetili i odali počast tim časnim ljudima.
Riječi mržnje koje su se, umjesto molitve, danas čule na prigodnoj svečanosti povodom Dana državnosti RH, na kojoj su predstavnici Grada i Županije položili vijence za poginule branitelje na spomen-križu na Boninovu, a izrekao ih je don Miljenko Babaić, nečuvena je zloupotreba komemoracije i uvreda svim razumnim ljudima grada Dubrovnika.
Vjerujem da izrečene riječi, u kojima se vrijeđao predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, u kojem su se vrijeđali hrvatski antifašisti i saborski zastupnici, nisu stavovi Crkve. Budući da ovo nije prvi slučaj da dotični svećenik istupa u javnosti na ovakav način, nadamo se i očekujemo da će Crkva naći način da nas zaštiti od tog besmisla. U protivnom, Grad Dubrovnik više neće sudjelovati na komemoracijama na kojima će se umjesto riječi Božje slušati nešto što protuslovi svim dostignutim humanističkim standardima – zaključio je gradonačelnik Andro Vlahušić.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x