19. svibnja, 2024.

OVOM SE SV. MISOM NE GOVORI O IDEOLOGIJAMA, NEGO SE MOLI ZA UBIJENE

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 14. svibnja 2020. (jabuka.tv) – Vicepostulatura postupka mučeništva fra Leo Petrović i 65 subraće reagirala je na napade koji proteklih dana pljušte sa svih strana zbog najavljene sv. mise za žrtve Bleiburga u katedrali Srca Isusova u Sarajevu. Kako je u razgovoru za portal Jabuka.tv kazao vicepostulator fra Miljenko Stojić, riječ je o sv. misi koja ne propagira nikakvu politiku, nikome ne će nažao ništa učiniti, donijet će samo mir i dobro.

»Ako se vratimo korak unazad, vidjet ćemo da se krajem prošloga tjedna odjednom zapalila ova priča. Već neko vrijeme se zna da će se u Sarajevu održati ova sv. misa. Da je bilo nečega tu negativnoga, već u prvom trenutku bi ljudi skočili i rekli “To tako ne može ići”«, kazao je fra Miljenko dodajući da se ovim potezima pozornost prebacuje s aktualnih afera, poput afere »Respiratori«, na vjersko polje.

Naglasio je kako je poglavar Islamske zajednice u BiH reis Kavazović svojom izjavom spustio tenzije.

»Reis Kavazović je dao jednu pametnu izjavu i spustio tenzije, jer ovo su tenzije podignute skroz visoko i ne daj Bože da se nekome nešto dogodi«, kazao je fra Miljenko ističući kako se ovom sv. misom ne govori o ideologijama nego se samo moli za sve koji su ubijeni u to vrijeme.

Pogledajte video prilog portala Jabuka.tv.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x