30. svibnja, 2024.

OTVOREN ŽIRO-RAČUN POVJERENSTVA U LJUBUŠKOM

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Ljubuški, 8. studenoga 2010. (Vicepostulatura) – Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Ljubuški ustrojeno je na sjednici Općinskog vijeća 29. prosinca 2009. Odmah se dalo na rad i do sada napravilo dosta posla. Nakon pripremnih radnji prišlo se otkopavanju prve masovne grobnice, Tomića njiva, 19. – 28. srpnja 2010. U njoj je nađeno 28 tijela. Najmanje dvojica među njima trebala bi biti hercegovački franjevci, jer su im uz tijela pronađeni ostatci franjevačke krunice i ostatci tkanine koja neodoljivo podsjeća na franjevački habit. Otkopavanje druge masovne grobnice Bare započelo je 27. rujna 2010. i do sada je u njoj pronađeno 9 tijela. Radovi se i dalje nastavljaju, sukladno vremenskim uvjetima. Svjedoci, naime, tvrde da u blizini ima još neodkopanih tijela.

Zajedno s Povjerenstvom radove izvodi i Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« ne samo zbog pobijenih franjevaca, već i da bi pripomogla u traženju pobijenih vjernika. Posmrtni ostatci naravno da će zajedno i ići na identifikaciju u Mostar.

Za sve ove radove, a naročito za identifikaciju, potrebna su velika novčana sredstva. Zbog toga se Povjerenstvo, uz potporu Vicepostulature i vicepostulatora fra Miljenka Stojića koji je njegov član, obraća svim onima koji su u mogućnosti pomoći oko ovih radova. U tu je svrhu ovih dana, u sklopu općinskog žiro-računa kod UniCredit banke – poslovnica Ljubuški, otvoren podračun 3381602276734328. Svaki i najmanji prilog je naravno dobrodošao. U ime pobijenih unaprijed hvala.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x