17. travnja, 2024.

OTVOREN PODRAČUN ZA RAD POVJERENSTVA ZA OBILJEŽAVANJE I UREĐENJE GROBIŠTA DRUGOG SVJETSKOG RATA I PORAĆA NA PODRUČJU OPĆINE ŠIROKI BRIJEG

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 11. siječnja 2011. (sirokibrijeg.ba) – Ovih dana je u UniCredit banci otvoren podračun Proračuna općine Široki Brijeg za rad Povjerenstva za obilježavanje i uređenje grobišta Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Široki Brijeg. Broj podračuna je 3382202257086560 sa svrhom doznake »Uređenje grobišta«.

U organizaciji Povjerenstva, na čelu s predsjednikom Perom Kožulom, i uz veliku pomoć fra Miljenka Stojića člana Povjerenstva i vicepostulatora Vicepostulature postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«, u lipnju prošle godine na lokaciji Dubrava-Knešpolje pronađeni su ostatci 28 žrtava koje su partizani komunisti u veljači 1945. zatvorili te nakon nekoliko dana poubijali i zakopali na ovom mjestu. Ostatci žrtava iz masovnih grobnica u Knešpolju prebačeni su na Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru. U tijeku je DNK analiza žrtava koju provodi Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru u suradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Splitu i uz pomoć Marije Definis-Gojanović, specijalistice za sudsku medicinu splitskog KBC Firule. Sve ove radnje iziskuju i određena novčana sredstva pa se stoga pozivaju svi koji mogu novčano pomoći rad Povjerenstva da sredstva uplaćuju na namjenski otvoren podračun.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x