18. travnja, 2024.

MINISTAR VANJSKIH POSLOVA DRŽAVE HRVATSKE DR. MIRO KOVAČ POSJETIO NAŠE SAMOSTANE

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Mostar, 30. siječnja 2016. (MIRIAM) – U sklopu svog jednodnevnog posjeta BiH ministar vanjskih poslova države Hrvatske dr. Miro Kovač posjetio je jučer, 29. siječnja, naše samostane u Mostaru i na Širokom Brijegu.

U ime bratstva u Mostaru pozdravio ga je i dobrodošlicu mu izrekao gvardijan fra Iko Skoko. Odmah po dolasku ministar je izrazio svoj pijetet prema našoj pobijenoj braći naklonivši se pred njihovim slikama u klaustru samostana. Potom ga je u blagovalištu u nazočnosti njegovih suradnika, naše subraće i postulanata u ime Provincije pozdravio provincijski vikar fra Ivan Ševo i uručio mu prigodne darove. Zaželio je njemu i čitavoj novoj vladi države Hrvatske mudrost i odvažnost u vođenju države na dobrobit svih Hrvata, gdje god bili, kao i drugih naroda u susjedstvu.

Ministar Kovač se zahvalio na srdačnom dočeku i pozdravnim riječima te objasnio zašto je njegov prvi odlazak u posjet nekoj zemlji bio baš BiH. Želio je time ohrabriti Hrvate u BiH i dati im do znanja da Hrvatska misli na njih, ali isto tako želi da budu što bolji međususjedski odnosi između Hrvatske i BiH.

Nakon toga se zaputio u naš samostan na Širokom Brijegu gdje ga je dočekalo tamošnje naše bratstvo na čelu s gvardijanom fra Tomislavom Puljićem. I tu mu je priređen srdačan doček izrečen u gvardijanovim pozdravnim riječima. Ukratko mu je gvardijan fra Tomislav iznio koje je značenje Širokog Brijega u nastanku i povijesti naše Provincije, te kako je snažna duhovna, kulturna, prosvjetiteljska i svjedočka baština pobijenih fratara na Širokom Brijegu, koja obvezuje ne samo fratre nego i hrvatski narod. Ministar Kovač se zahvalio na pozdravnim riječima i istaknuo da je svjesno izabrao posjet Širokom Brijegu kako bi iskazao zahvalnost, pijetet i poštovanje prema pobijenim fratrima, ali isto tako da ohrabri i fratre i hrvatski narod u ovom podneblju da budu odgovorni i svjesni graditelji duhovnog, kulturnog i hrvatskog nacionalnog boljitka svih naraštaja u BiH. Posjet je zaključen večerom tijekom koje su se gosti i franjevci družili u ugodnom razgovoru o svim aktualnim temama.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x