03. prosinca, 2022.

MEĐU DOBITNICIMA JAVNIH PRIZNANJA OPĆINE ČITLUK FRA MILJENKO MIĆA STOJIĆ I FRA MARINKO ŠAKOTA

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Čitluk, 1. svibnja 2013. (citluk.ba) – Jučer je, 30. travnja, pod predsjedanjem Marina Radišića, održana 6. redovita sjednica Općinskog vijeća Čitluk. Na dnevnom redu našlo se osam točaka dnevnog reda, nakon što je povučena točka broj 3. koja se odnosila na Informaciju o radu za 2012. Crvenog križa Čitluk. Povučena je s dnevnog reda zbog spriječenosti tajnika Crvenog križa Čitluk Andrije Stojića da nazoči sjednici Vijeća.

Točka broj 4. na kojoj su se nalazila izvješća o radu za 2012. Dječjeg vrtića Čitluk koju je predstavila ravnateljica Zdenka Pehar i Javnog pravobraniteljstva općine Čitluk koju je predstavila Javna pravobraniteljica Mladenka Stojić nakon kraće rasprave jednoglasno je usvojena.

Nakon provedenog javnog natječaja Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja općine Čitluk, Vijeću je predložilo kandidate za općinska priznanja koja su jednoglasno usvojena. Nagradu općine Čitluk za životno djelo dobio je fra Miljenko Mića Stojić (za dugogodišnji dušobrižnički, kulturni, književni i humanitarni rad te izniman doprinos u promidžbi i ugledu općine Čitluk). Godišnju nagradu općine Čitluk dobili su: prof. dr. sc. Mladen Bevanda (za dugogodišnji društveno-politički rad i doprinos u promidžbi i ugledu općine Čitluk) te fra Marinko Šakota (za postignute uspjehe i realizaciju kulturnih projekata na području općine Čitluk). Zahvalnicu općine Čitluk dobili su: Filomena Šarac i Zlata Šimović (za postignute rezultate u prosvjeti te doprinos očuvanju tradicije i kulturne baštine hercegovačkog kraja). Priznanja će nagrađenima biti dodijeljena na svečanoj sjednici OV Čitluk u povodu Dana općine Čitluk koja će biti 24. svibnja.

Također su vijećnici jednoglasno usvojili Nacrt Plana upravljanja otpadom općine Čitluk za razdoblje od 2012. do 2017., dok je Prijedlog odluke o izradi monografije »Općina Čitluk u razdoblju od 1955. do 2015.« usvojen s 4 suzdržana glasa.

Na ovoj sjednici vijećnici su raspravili i usvojili Odluku o utvrđivanju općeg interesa za izgradnju kanalizacijskog sustava u ulici Bulić Potok.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x