23. srpnja, 2024.

LJUBUŠKI: IDENTIFICIRANE JOŠ DVIJE ŽRTVE KOMUNISTIČKOG ZLOČINA

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Ljubuški, 25. listopada 2013. (Povjerenstvo / Vicepostulatura) – Među posmrtnim ostatcima pobijenih u masovnoj grobnici u Ljubuškom na lokalitetu Tomića njiva ovih su dana pomoću DNK analize identificirane još dvije žrtve. Riječ je o pokojnima Ivanu Bubalu i Stipanu Jurkoviću.

Podsjetimo, odkopavanja na lokalitetu Tomića njiva, u samom središtu Ljubuškoga, trajala su 19. – 29. srpnja 2010. Tu je pronađeno 28 posmrtnih ostataka, od kojih su ranije identificirane tri osobe: fra Martin Sopta, fra Slobodan Lončar i Grgo Marić. Posmrtni ostatci civila Grge Marića u rujnu su predani njegovoj obitelji, a dva identificirana hercegovačka franjevca bit će pokopana 7. veljače 2014. na Širokom Brijegu.

Posmrtni ostatci dvojice identificiranih civila bit će također predani njihovim obiteljima te dostojno pokopani. Uz želju da se pronađe i identificira što više žrtava iz Drugog svjetskog rata i poraća povjerenstva za uređivanje i obilježavanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području Herceg Bosne (Široki Brijeg, Ljubuški, Neum, Posušje, Busovača, Čitluk, Kupres) te Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« pozivaju sve koji imaju neke informacije koje bi mogle pomoći u otkrivanju istine da im se što prije jave.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x