20. lipnja, 2024.

KADA ĆEMO DOZNATI TKO JE BIO TITO?

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 7. travnja 2010. (javno.ba) – Josip Broz Tito. Ili samo Tito. Istina ili mit? Možda utvara? Oni »najzaglupljeniji« svake godine 25. svibnja slave godišnjicu Titovog »rođenja«, međutim kada se i gdje se rodio Tito? I tko je Tito? Postoji niz verzija priče o Titu, međutim najveća je istina kako je Tito izmišljen lik, a izmislili su ga Englezi. Isti oni Englezi koji snose krivicu za Bleiburg, dobrim dijelom za Srebrenicu i koji i dan danas vedre i oblače u Bosni i Hercegovini, svom protektoratu modernog doba.

Najveći dokaz za tvrdnju kako je Tito izmišljen od strane Engleza govori njegov ilegalni dolazak s talijanskog fronta na Vis. Koliko su Englezi to nestručno izveli govori i činjenica kako je Tito bio obučen u laku odoru Montgomeryevih pustinjskih trupa i s vojnim oznakama poljske vojske!

Naime, oko kape mu je bila vrpca s poljskim oznakama, a na hlačama uzduž noge iste takve oznake, odnosno sve suprotno onoj odori koju su nosili partizani. Određeni detalji ukazuju kako je Tito poginuo u petoj ofenzivi, pa engleske službe nisu imale vremena za »mudrovanje« te su brže-bolje improvizirale pronašavši drugu osobu, a ta druga osoba zapravo jest Tito.

Josip Broz je dakle poginuo nekada davno, pa se može lako odgonetnuti kako je zapravo postao mit, neki lažni car kao primjerice Šćepan Mali u Crnoj Gori, no eto i on živi u narodu, a živi iz razloga da bi velike sile, prvenstveno Engleska i Amerika, što lakše kontrolirale Balkan.

Poznati američki povjesničar R. J. Rumel u knjizi »Ubojica preko vlasti« Tita je smjestio na deveto mjesto najvećih ubojica u povijesti ljudskog roda, jer je vladajući i u doba mira pobio 1,17 milijun ljudi. Kada bi se broj poginulih uspoređivao s brojem stanovnika u zemlji u kojoj je vladao, Tito bi bio odmah uz Staljina koji je dao ubiti oko 42 milijuna svojih građana.

Ostatak članka pročitajte na portalu ili u pdf-u.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x