20. srpnja, 2024.

IV. NAGRADNI NATJEČAJ NA TEMU »POBIJENI HERCEGOVAČKI FRANJEVCI«

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Široki Brijeg, 9. prosinca 2014. (Vicepostulatura) – Želeći njegovati spomen na 66 hercegovačkih franjevaca koje su kao nevine tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata pobili komunisti, Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« raspisuje nagradni natječaj na temu pobijenih hercegovačkih franjevaca tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata za uratke iz: književnosti, glazbe, likovne kulture, povijesti, računalstva, umjetničke fotografije, videa. Natječaj je otvoren za: djecu (pučka škola), mladež (srednja škola), odrasle (studenti i punoljetni).

Radovi (ako su tekstualni, trebaju biti napisani na računalu) neka se pošalju najkasnije do 15. siječnja 2015. na adresu: Vicepostulatura, Kard. Stepinca 14, 88220 Široki Brijeg. Mogu to biti i objavljeni radovi u vremenu od zadnjih Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca. Obavezno čitko naznačiti ime i prezime, adresu, broj telefona, nadnevak rođenja te ako dotični ide u školu koju školu i koji razred, odnosno godinu, pohađa.

Dodjeljuju se 3 nagrade za najbolje radove u kategoriji uzrasta iz nabrojanih područja koje će biti uručene na »V. danima pobijenih hercegovačkih franjevaca« 4. – 7. veljače 2015. Nagrađenima se uručuju prigodna nagrada i plaketa te im se rad postavlja na portal Vicepostulature pobijeni.info (Odjek u puku – Glas o mučeništvu – Natječaj).

Molimo sve pučke i srednje škole s hrvatskim nastavnim programom te Sveučilište u Mostaru da u nastavi povijesti spomenutih dana održe prigodno predavanje o pobijenim hercegovačkim franjevcima i povijesnom okviru u kojem se to dogodilo.

Sljedeće se godine inače obilježava 70. obljetnica komunističkog ubojstva hercegovačkih franjevaca. Zbog toga će program obilježavanja biti bogatiji nego drugih godina. Javnost će o tome biti obaviještena nakon Božićnih blagdana.

U privitku je letak s raspisanim Nagradnim natječajem.

Priložena datoteka:
natjecaj-2015.pdf

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x