23. srpnja, 2024.

I NOVI GRADONAČELNIK ZADRA ODBIO POLOŽITI VIJENAC POD ZVIJEZDU PETOKRAKU NA GRADSKOM GROBLJU

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Zadar, 22. lipnja 2009. (Večernji list) – Predstavnici Grada Zadra predvođeni gradonačelnikom Zvonimirom Vrančićem i predsjednikom Gradskog vijeća Živkom Kolegom, kao i županom Stipom Zrilićem, danas su u povodu Dana antifašističke bore položili vijenac na Spomen obilježje na Narodnom trgu kao znak sjećanja i dubokog pijeteta prema svim palima u antifašističkoj borbi i svim civilnim žrtvama fašističkog terora.
Ovaj dan u Zadru poznat je po prepucavanju vlasti i oporbe, a kao i njegov prethodnik Živko Kolega, i novi je gradonačelnik Zvonimir Vrančić odbio položiti vijenac pod zvijezdu petokraku na Gradskom groblju, pod spomenik Palim borcima NOB-a.
»Razlog što ne polažem vijenac pod zvijezdu petokraku moja je osobna odluka, a ne HDZ-ova i radi se samo o ćudorednom činu, a ne ideološkom. Čestitam svim građanima ovaj dan kojim slavimo pobjedu nad zlom u prošlom stoljeću, ali ograđujemo se od onoga što je bilo devijacija antifašističke borbe u kojoj je došlo do masovnih zločina, a kao predstavnik Grada Zadra, taj masovni zločin ne želim slaviti«, kazao je Zvonimir Vrančić.
Na upit znači li da zadarski HDZ ima drukčiji odnos prema obilježavaju Dana antifašističke borbe, budući da je državno izaslanstvo Vlade i vodstvo HDZ-a otišlo u Sisak položiti vijenac pod partizanski spomenik, Vrančić je odgovorio kako to ne znači da zadarski HDZ ima drukčiji odnos prema antifašističkoj borbi, jer da oni to ne shvaćaju stranački. Također je dodao kako ne misli da je tim činom vodstvo HDZ-a pogriješilo.

Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x