24. rujna, 2022.

CHICAGO: SV. MISA ZADUŠNICA ZA POBIJENE HERCEGOVAČKE FRANJEVCE I VJERNI PUK

WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

Chicago, 12. veljače 2020. (fra Antonio Musa) – U dupkom punoj kapeli sv. Ante samostana hercegovačkih franjevaca u Chicagu, jučer, u utorak 11. veljače, slavljena je sv. misa zadušnica za pobijene hercegovačke fratre i vjerni puk. Predslavio ju je generalni definitor Franjevačkoga reda fra Ivan Sesar koji ovih dana boravi u posjetu braći u Americi. Sumisili su kustos fra Jozo Grbeš, gvardijan fra Nenad Galić i još osmorica braće te naši đakoni na studiju u Chicagu.

U svojoj propovijedi fra Ivan je istaknuo kako je »mučeništvo najdublja oznaka Crkve u našem narodu te su tako i velika većina naših svetaca i blaženika upravo mučenici.« Dodao je da ne pretječemo sud Crkve kojem se pokoravamo, ali u našoj braći prepoznajemo ostvarenje Kristovih blaženstava u punini, na osobit način onoga blaženstva o progonjenima zbog pravednosti.

I dok naš narod u iseljeništvu slavi bl. kardinala Stepinca, u kojemu su ujedinjene sve žrtve naših ljudi, mi hercegovački fratri s ponosom se sjećamo i svoje nevino pobijene braće za koju molimo da ih Crkva uzdigne na čast oltara. Ovim molitvenim slavljem u središnjoj kući naše Kustodije za Ameriku i Kanadu pridružujemo se braći u Provinciji, puku u Domovini te svima onima koji u našim fratrima vide uzor, nadahnuće i primjer za nasljedovanje.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x